RETRO RÁDIÓ

Epres-habos pillekönnyű sütemény: kóstolj bele a mámorba

Epres-habos pillekönnyű sütemény: kóstolj bele a mámorba
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 05. 22. 12:00

Tökéletes desszert ez az epres finomság! Hétvégén itt az ideje, hogy te is elkészítsd, a gyerekek imádni fogják!

 

Ezúttal egy isteni epres süti receptjét ismerheted meg. Csupa-csupa hab, csukott szemmel kóstolva hihetetlen ízélmény!

Fotó: mindmegette.hu

Epres-habos 

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek. liszt
  • 1/2 kg eper + 10 g zselatin

habhoz:

  • 400 ml habtejszín
  • 4 ek. porcukor
  • 500 g mascarpone
  • 150 g fehér csokoládé

 

Így készítsd el:

  1. Válaszd szét a tojásokat, a sárgáját 2 ek. cukorral dolgozd össze mixerrel. A tojás fehérjét másik 2 ek cukorral. Ha készen van, akkor a fehérjét keverd hozzá a sárgájához óvatosan. Adj  hozzá 4 ek a lisztet.
  2. Önts bele a tésztát egy sütőpapíros tepsibe. 180 C fokon süsd meg.
  3. Darabold fel az epret és főzd meg, pépesítsd, majd add hozzá a zselatint.
  4. Egy másik tálba a verd fel a habtejszínt, keverd hozzá a porcukrot, a mascarponét.
  5. Majd felezd el a habot. Az egyik feléhez keverd hozzá a pépesített epret, majd a krémet simítsd rá a tésztára. A másik felébe pedig keverd el az olvasztott csokit, majd ezzel borítsd be az epres süteményt.
  6. A süteményt eperszeletekkel díszítsd.

 Jó étvágyat!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.