tóth gabi
Ha tavasz, akkor metélőhagyma: ezt a korai zöldfűszert egyre többen használják a konyhában, és nem véletlen! Isteni ételeket készíthetsz belőle.
A tavasz első zöldfűszere, a snidling különleges ízével bárkit levesz a lábáról, hiszen egyszerre emlékeztet a fokhagymára és a vöröshagymára, de mégsem tolakodó. Már lehet kapni a friss, idei termésből a boltokban, de könnyedén termeszthető is, még csak kert sem kell hozzá: a metélőhagyma cserépben is vígan elél, és egész évben megörvendeztet friss, finom hajtásokkal. Leginkább ízesítésre használjuk, de vannak olyan snidling receptek, melyekben főszerepet kap; érdemes kipróbálni őket! Ha nem vagy rendszeres metélőhagyma-fogyasztó, nem csupán az íze, de jótékony egészségügyi hatásai miatt is érdemes beiktatnod az étrendedbe, hiszen ez a pompás zöldfűszer véralvadásgátló, antibakteriális és antivirális tulajdonságai mellett tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Emiatt elsősorban nyersen érdemes fogyasztani, például a főzés végén szórni belőle az ételekre, vagy friss zöldségsalátákba tenni, de érdemes egy kicsit megvariálni, ha valami különlegesre vágysz. Ezek a snidling receptek mennyeiek, és nem tart sokáig elkészíteni őket!
Snidling krémleves
Hozzávalók:
Elkészítés:
Vajkrém friss snidlinggel
Hozzávalók:
Elkészítés:
Snidlinges burgonyapüré
Hozzávalók:
Elkészítés: