RETRO RÁDIÓ

Snidling a csúcson: mutatunk 3 bombajó receptet

Snidling a csúcson: mutatunk 3 bombajó receptet
Létrehozva2022. 04. 21. 16:30

Ha tavasz, akkor metélőhagyma: ezt a korai zöldfűszert egyre többen használják a konyhában, és nem véletlen! Isteni ételeket készíthetsz belőle.

A tavasz első zöldfűszere, a snidling különleges ízével bárkit levesz a lábáról, hiszen egyszerre emlékeztet a fokhagymára és a vöröshagymára, de mégsem tolakodó. Már lehet kapni a friss, idei termésből a boltokban, de könnyedén termeszthető is, még csak kert sem kell hozzá: a metélőhagyma cserépben is vígan elél, és egész évben megörvendeztet friss, finom hajtásokkal. Leginkább ízesítésre használjuk, de vannak olyan snidling receptek, melyekben főszerepet kap; érdemes kipróbálni őket! Ha nem vagy rendszeres metélőhagyma-fogyasztó, nem csupán az íze, de jótékony egészségügyi hatásai miatt is érdemes beiktatnod az étrendedbe, hiszen ez a pompás zöldfűszer véralvadásgátló, antibakteriális és antivirális tulajdonságai mellett tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Emiatt elsősorban nyersen érdemes fogyasztani, például a főzés végén szórni belőle az ételekre, vagy friss zöldségsalátákba tenni, de érdemes egy kicsit megvariálni, ha valami különlegesre vágysz. Ezek a snidling receptek mennyeiek, és nem tart sokáig elkészíteni őket!

Fotó: Shutterstock

Snidling krémleves

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 csokor apróra vágott metélőhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 leveskocka
  • 4 szelet kenyér
  • 6 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg kemény sajt

Elkészítés:

  • Szeleteld kis kockákra a kenyereket, és pirítsd meg őket az olvasztott vajon. Tedd hozzá a metélőhagymát, és pár percig együtt pirítsd őket.
  • Tedd fel a vizet főni, majd ha forr, add hozzá a leveskockát. Ezután öntsd bele a pirított kenyérkockákat és a metélőhagymát, majd rottyants rajta egyet. Botmixerrel pépesítsd a levest.
  • Keverd el a tejszínt a tojássárgájával, és folyamatos kevergetés közben öntsd a levesbe. Tedd vissza a tűzre, és add hozzá a reszelt sajtot, majd addig főzd őket együtt, míg a sajt megolvad.

Vajkrém friss snidlinggel

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 1 nagy csokor snidling
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 15 dkg krémsajt

Elkészítés:

  • Keverd össze a szoba-hőmérsékletű vajat a krémsajttal, a sóval és a borssal. Vágd apróra a metélőhagymát, majd keverd a krémhez.
  • Hagyd állni pár órát, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal tálald.

Snidlinges burgonyapüré

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • tej és só
  • 1 csokor metélőhagyma

Elkészítés:

  • Főzd meg sós vízben a kockákra vágott krumplit, majd törd át, és keverj belőle a tejjel és a vajjal finom pürét.
  • Keverd hozzá az apróra vágott snidlinget. Sültekhez isteni köret.


 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.