Létrehozva: 2022.04.21.

Snidling a csúcson: mutatunk 3 bombajó receptet

Ha tavasz, akkor metélőhagyma: ezt a korai zöldfűszert egyre többen használják a konyhában, és nem véletlen! Isteni ételeket készíthetsz belőle.

A tavasz első zöldfűszere, a snidling különleges ízével bárkit levesz a lábáról, hiszen egyszerre emlékeztet a fokhagymára és a vöröshagymára, de mégsem tolakodó. Már lehet kapni a friss, idei termésből a boltokban, de könnyedén termeszthető is, még csak kert sem kell hozzá: a metélőhagyma cserépben is vígan elél, és egész évben megörvendeztet friss, finom hajtásokkal. Leginkább ízesítésre használjuk, de vannak olyan snidling receptek, melyekben főszerepet kap; érdemes kipróbálni őket! Ha nem vagy rendszeres metélőhagyma-fogyasztó, nem csupán az íze, de jótékony egészségügyi hatásai miatt is érdemes beiktatnod az étrendedbe, hiszen ez a pompás zöldfűszer véralvadásgátló, antibakteriális és antivirális tulajdonságai mellett tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Emiatt elsősorban nyersen érdemes fogyasztani, például a főzés végén szórni belőle az ételekre, vagy friss zöldségsalátákba tenni, de érdemes egy kicsit megvariálni, ha valami különlegesre vágysz. Ezek a snidling receptek mennyeiek, és nem tart sokáig elkészíteni őket!

Fotó: Shutterstock

Snidling krémleves

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 csokor apróra vágott metélőhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 leveskocka
  • 4 szelet kenyér
  • 6 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg kemény sajt

Elkészítés:

  • Szeleteld kis kockákra a kenyereket, és pirítsd meg őket az olvasztott vajon. Tedd hozzá a metélőhagymát, és pár percig együtt pirítsd őket.
  • Tedd fel a vizet főni, majd ha forr, add hozzá a leveskockát. Ezután öntsd bele a pirított kenyérkockákat és a metélőhagymát, majd rottyants rajta egyet. Botmixerrel pépesítsd a levest.
  • Keverd el a tejszínt a tojássárgájával, és folyamatos kevergetés közben öntsd a levesbe. Tedd vissza a tűzre, és add hozzá a reszelt sajtot, majd addig főzd őket együtt, míg a sajt megolvad.

Vajkrém friss snidlinggel

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 1 nagy csokor snidling
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 15 dkg krémsajt

Elkészítés:

  • Keverd össze a szoba-hőmérsékletű vajat a krémsajttal, a sóval és a borssal. Vágd apróra a metélőhagymát, majd keverd a krémhez.
  • Hagyd állni pár órát, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal tálald.

Snidlinges burgonyapüré

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • tej és só
  • 1 csokor metélőhagyma

Elkészítés:

  • Főzd meg sós vízben a kockákra vágott krumplit, majd törd át, és keverj belőle a tejjel és a vajjal finom pürét.
  • Keverd hozzá az apróra vágott snidlinget. Sültekhez isteni köret.


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek