RETRO RÁDIÓ

Itt a legújabb spenótrecept, aminek lehetetlen ellenállni

Itt a legújabb spenótrecept, aminek lehetetlen ellenállni
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 03. 13. 12:00

A zseniális páros ismét visszatért. A spenót és a feta karöltve verhetetlen! Ezt a finomságot ne hagyd ki!

Ha szeretet a spenótot, akkor ez a rétes a kedvenced lesz. Nemcsak vacsorára vagy ebédre tökéletes fogás, remek választás reggelire is! Könnyen, gyorsan elkészítheted, és az egész család imádni fogja.

Spenótos-fetás rétes

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 30 dkg spenót
  • 20 dkg feta sajt
  • 10 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 1 csomag réteslap
  • 1 db vöröshagyma
  • olaj
  • só, bors

mártogatóshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk fokhagymapor v 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek citromlé

Így készítsd el:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és olajon fonnyaszd meg, nyomd rá a fokhagymát és pirítsd együtt további egy percig. Add hozzá a spenótlevelet. Sózd, borsozd és párold addig, amíg összeesik.
  2. Morzsold össze a fetát és keverd össze a tojásokkal. A megpuhult spenótot húzd le a tűzhelyről, és keverd össze a fetás tojásokkal.
  3. Olvaszd fel a vajat. A réteslapokat terítsd ki, kend meg egyenként az olvasztott vajjal. Tedd őket egymásra.  Az első lapot kend meg fetás spenóttal, majd tekerd fel. A széleit gyűrd be, hogy ne folyjon ki a töltelék be  a tepsibe. Helyezd be az előmelegített sütőbe és süsd aranybarnára.
  4. A sütés alatt a mártogatós alapanyagait keverd össze, és a fogyasztásig tedd be a hűtőszekrénybe.

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.