Ha szeretet a spenótot, akkor ez a rétes a kedvenced lesz. Nemcsak vacsorára vagy ebédre tökéletes fogás, remek választás reggelire is! Könnyen, gyorsan elkészítheted, és az egész család imádni fogja.
Spenótos-fetás rétes
Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
30 dkg spenót
20 dkg feta sajt
10 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 csomag réteslap
1 db vöröshagyma
olaj
só, bors
mártogatóshoz:
2 dl tejföl
2 ek majonéz
1 tk fokhagymapor v 1 gerezd fokhagyma
1 ek citromlé
só
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra. A vöröshagymát aprítsd fel, és olajon fonnyaszd meg, nyomd rá a fokhagymát és pirítsd együtt további egy percig. Add hozzá a spenótlevelet. Sózd, borsozd és párold addig, amíg összeesik.
Morzsold össze a fetát és keverd össze a tojásokkal. A megpuhult spenótot húzd le a tűzhelyről, és keverd össze a fetás tojásokkal.
Olvaszd fel a vajat. A réteslapokat terítsd ki, kend meg egyenként az olvasztott vajjal. Tedd őket egymásra. Az első lapot kend meg fetás spenóttal, majd tekerd fel. A széleit gyűrd be, hogy ne folyjon ki a töltelék be a tepsibe. Helyezd be az előmelegített sütőbe és süsd aranybarnára.
A sütés alatt a mártogatós alapanyagait keverd össze, és a fogyasztásig tedd be a hűtőszekrénybe.
Jó étvágyat!
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!