Itt a legújabb kattanás: Őrület, mit művelnek a konyhában a magyarok

A koronavírusos bezártságban sokan találtak új hobbit maguknak. Van, aki kockásra gyúrta a hasát, mások viszont cukrászkodni kezdtek. Kiderült, hogy rengeteg az őstehetség közöttünk, mutatunk is néhány nagyon extrém tortát!

Akik tortakészítésben gondolkodtak, nem is jártak rosszul, hiszen ezen a terepen bőven lehet alkotni, fejlődni, itt aztán szárnyalhat a fantázia!

Tanktorta (Fotó: Stift Katalin)

Az új hobbi lényege: a torta nem lehet hagyományos, pláne nem lehet unalmas! Illetve a választott forma és dekoráció lehetőleg hordozzon valamilyen személyre szabott üzenetet. Frissen hobbicukrásszá lett honfitársaink vették az akadályt, egészen elképesztő tortákat alkotnak – ezekből válogattunk most. Jöjjenek az elvetemült desszertek!

Maffiózó csokiálom

Egy feltörekvő, 20 éves fiatalember kapta születésnapjára ezt a tortát. „Nagy tervei vannak, de egyelőre még álomvilágban él. Nem baj, mert majd felébred, ha beleér a keze a bilibe” – így adta át a megrendelést a megbízó Bardi Dávidnak. A maffiózó hangulatú torta belsejében habkönnyű piskótalapok közé rétegzett belga csokoládékrém került. A díszítésként használt nagy címletű papírpénz ehető cukorfondant, akárcsak az aranytömb és a szivar.

Vaníliakrémes dús keblek, cukorcsipkében

Fotó: olvasói fotó/Stift Katalin

Sejthető, hogy a 65 éves úriember, aki ezt a szülinapi tortát kapta, nem veti meg a hölgyek bájait. További pikantériát ad e desszertnek, hogy azt nem más, mint az ünnepelt felesége rendelte meg. A formás cicik édes vaníliakrémből és puha piskótából vannak, rajtuk a cukormáz csipke és minden egyéb díszítés ehető. A szexi desszertet Stift Katalin készítette, aki óvodatitkári állása mellett szívesen sütöget otthon.

Kókuszos-csokis Chicago Bulls

Olvasói fotó/Bardi Dávid

Naná, hogy egy édesanya mindent megtesz, hogy fia kedvében járjon! Ha a srác fanatikus Chicago Bulls-rajongó, akkor ez nem maradhat ki a 18. szülinapjából sem. Így jött létre Bardi Dávid gondozásában ez a bikafejes torta, ami kívül csokis, belül vaníliás-kókuszos, mennyei ízekkel.

Mascarponés kígyócsoda

Olvasói fotó/Pozsonyi Zsuzsanna

Egy lelkes hobbicukrász, Pozsonyiné Zsuzsi alkotása ez a torta, mely igazán élethű lett, sőt, megszólalásig olyan, mint egy sárga-fekete mintás piton. A kígyótorta belülről sem átlagos: mascarponés, dió ízesítésű krém került bele. Az alkotó kisfia kapta ajándékba és úgy tudjuk, maximálisan elégedett volt vele.

Édes Fradika 18+

Olvasói fotó/Stift Katalin

Egy fanatikus rajongó örülhetett ennek a stílusosan zöld-fehér marcipánbevonatba csomagolt tortának. A desszert belseje is férfiasra sikerült, hiszen a krémet némi szeszes itallal dobta fel alkotója, Stift Kata-lin. Nagy sikert aratott!

Áfonyás ezermester torta

Olvasói fotó/Bardi Dávid

Ez a látványos tortacsoda egy lombházkészítő mesterember 40. születésnapjára készült. A kreatív desszert ötlete a feleség fejéből pattant ki, hozzá az alkotót, az egyébként profi szakács Bardi Dávidot az interneten vadászta le. Kikötötte azonban, hogy a tortának a rá kerülő díszítőelemeken kívül más kapcsolódása is legyen az erdőhöz, ezért a piskótalapokat nemcsak csokoládéval, hanem friss áfonyából főzött krémmel is rétegelték. A végeredmény nemcsak látványban, ízben is zseniális lett.

Vigasztaló rendőrségtorta

Olvasói fotó/Stift Katalin

Egy fiatal sorállományú rendőrnél landolt ez a zseniális citromtorta, amit kollégái rendeltek meg, méghozzá a születésnapjára. A torta ízvilágával viszont vélhetően heccelni akarták: az ünnepelt ugyanis épp a szülinapján csúszott le egy fizetésemeléssel járó előléptetésről.

Csokihabos tükörponty

Olvasói fotó/Pozsonyi Zsuzsanna

Ezt a pontyot nem a Balatonból fogták ki, hiszen ez is egy torta, méghozzá csokoládé ízesítéssel! Pozsonyiné Zsuzsi készítette, de nehéz lenne elmondani, hogyan. Ő maga azt állítja, rengeteg YouTube-videót nézett meg, hogy képes legyen erre a cukrászteljesítményre.

A lecke tehet fel van adva, lehet próbálkozni! A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!