Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK
Létrehozva: 2021.02.04.

Tarol a farsang legújabb süteménye, a koreai csavart fánk

Nemcsak jól néz ki, elképesztően finom is a koreai csavart fánk. Szerencsére elkészíteni sem ördöngösség, pláne így, hogy tökéletes receptet mutatunk.

Farsangi időszakban szinte kötelező fánkot sütni, imádjuk a klasszikus szalagost, a túrófánkot és a csörögét, de bizony a Kkwabaegiről, azaz a koreai csavart fánkról eddig még nem hallottunk. A recept Varga Mónika jóvoltából a napokban bukkant fel a profi háziasszonyokat tömörítő Vali hagyományos konyhája Facebook csoportban. Az igencsak kívánatos csavart sütemény sokaknak megtetszett, többen jelezték, hogy mindenképp kipróbálják.

Koreai csavart fánk, Kkwabaegi (Fotó: Varga Mónika)

Lássuk, hogy készül:

Koreai csavart fánk, azaz Kkwabaegi

HOZZÁVALÓK

A tésztához

55 dkg finomliszt

10 dkg olvasztott és kihűtött vaj

10 dkg kristálycukor

2,4 dl tej

2 db M-es tojás

1 csomag instant élesztő (9 gr)

2 teáskanál vanília aroma (elhagyható)

csipet só

Kisütéshez:

olaj

Forgatáshoz:

15 dkg kristálycukor

4-5 teáskanál őrölt fahéj

1.A hozzávalókat előkészítjük, a langyosra melegített tejhez 2-3 teáskanál kristálycukrot adunk, majd beleöntjük az instant élesztőt. Félretesszük.

2. Amíg az élesztő felfut, addig az összes hozzávalót konyhai robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és kelt tésztát készítünk. Ragadósabb tésztát kapunk, de egy pici liszttel átgyúrhatjuk.

3. Amikor a tészta összeállt, meleg, huzatmentes helyen 55-60 percet kelesztjük.

4. A megkelt tésztát 19-20 egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük, majd 30-32 cm-es rudakká sodorjuk őket. Utána az alább látható videó szerint formázzuk. A csavart fánkokat tiszta konyharuhával letakarva újabb 15-20 percig kelesztjük.

5. A megkelt csavart fánkokat 175 fokra hevített olajban kisütjük, először kb. másfél percig az egyik oldalukat (ekkor érdemes fedőt tenni rá), majd a másik oldalukat. Figyeljünk arra, hogy túl sokat ne tegyünk bele az olajba egyszerre, és az olaj hőmérséklete ne legyen magasabb 180 foknál.

6. A megsült fánkokat lecsepegtetjük, és még melegen a fahéjjal elkevert kristálycukorban meghempergetjük.

Ez a videó mindenképp segít:

A fél világ ezt eszi, mert isteni finom! A csavart fánk nemcsak Koreában népszerű, hiszen egész Ázsiában elterjedt, igaz, minden országban egy kicsit másképp készítik és szeretik. Kínában és Tajvanon mahuának hívják és mogyoróolajban sütik ki, amitől egészen különleges lesz a fánk illata. A Fülöp szigeteken rizslisztből gyúrják a tésztáját, a kész süteményt pedig így hívják: lubid-lubid. Amennyiben felülete ropogós – például mert szezámmagba és karamellizált cukorba forgatják -, már pilipitnek hívják a csavart fánkot.

 

origo.hu

Szívrohamot kapott az olimpiai bajnok magyar tornász, Ónodi Henrietta

ripost.hu

Összeroppant a gyásztól Katus Attila

borsonline.hu

Társai végignézték a magyar olimpikon drámáját, az orvosok közölték a rossz hírt

mandiner.hu

Baljós előjel: a brüsszeli lap bemutatta az Európai Bizottság legújabb célpontjait

ripost.hu

Akik mindig a maguk feje után mennek: ők a leglázadóbb csillagjegyek

mandiner.hu

Felelőtlenség volt vagy egyedi ötlet a Szajna-parti megnyitó a franciáktól?

ripost.hu

Belép a Merkúr a Szűz jegyébe: ennek a 3 csillagjegynek segít rendbe hozni az életét

mindmegette.hu

Halat filézett a MÁV egyik vonatának padlóján egy idős férfi: ilyen videót biztos, hogy még nem láttál

ripost.hu

Karrierista csillagjegyek, akik számára a munka az első

ripost.hu

Miért viselkedik így Milák Kristóf? Kitálalt a világbajnok legenda

ripost.hu

Pár nap, és milliárdok találnak rá az igaz szerelemre – ígéri a jós

ripost.hu

Ezek nem lehetnek majd a gyerekeknél szeptembertől az iskolában: itt a lista!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Kiderült az igazság, ezért imádják annyira a nők a szakállas pasikat

FAZÉK

Cukkini fordítva: próbáld ki ezt az isteni sajtkrémes pitét

FAZÉK

Így készül a török lecsó, kóstold meg te is

FAZÉK

Tedd az uborkát a mosogatógépbe és nem bánod meg

ÉLETMÓDI

Csak a zseniknek megy hibátlanul: felismersz egyetlen képről egy országot?

ÉLETMÓDI

Most lehetőséget kapsz a csillagoktól, hogy megismerd az igazit: A következő napokban tetőzni fog a szerelmi energia a levegőben

ÉLETMÓDI

Ezekben a hazai cukrászdákban díjnyertes fagyikat nyalhatsz

ÉLETMÓDI

Íme a titkos magyar szabadstrand, ami úgy néz ki, mint egy csodálatos tengerpart