Gondoltad volna? Olaj nélkül készül az idei farsangi fánk

Farsang idén sem marad el, így a fánk is kihagyhatatlan. Szuper receptet mutatunk, kivételesen nem olajban sül ki ez a finomság.

Szerző Sors Edina

Tepsiben sült farsangi fánk

Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dk cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • porcukor a forgatáshoz
  • Így készítsd el:

  • A tejbe keverj bele egy kevés cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Tedd félre, hogy felfusson. Öntsd össze a többi hozzávalót egy tálba, majd add hozzá a felfutott élesztőt.
  • Gyúrj belőle könnyed, sima tésztát, takard le és meleg helyen keleszd duplájára. Nyújtsd ki a tésztát, és szaggasd ki egy nagyobb pogácsaszaggatóval. A maradék tésztát gyúrd össze és szaggasd ki azt is.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe, rakd bele őket és 180 fokon, előmelegített sütőben 10-15 perc alatt süsd meg arany barnára. Melegen forgasd meg porcukorban a kész fánkokat.
  • Jó étvágyat!

    Szerző Sors Edina

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!