tóth gabi
Itt a paradicsom szezonja, ideje elkészíteni egy isteni töltött paprikát! Kiválasztottunk hozzá egy fantasztikus receptet.
A töltött paprika friss paradicsomból az igazi! Nyáron adott a lehetőség, hogy így készítsük el. Íze így tényleg mennyei, a konzerv paradicsomos verzió nem is hasonlítható hozzá! Mutatjuk, hogyan készítsd el ezt a hagyományos fogást, és mire figyelj oda.
Töltött paprika friss paradicsomból
Hozzávalók:
Paradicsomszószhoz:
Így készítsd el:
Jó étvágyat!
TIPPEK:
- A főzésnél kemény húsú, kb. 10 cm hosszú sárga TV paprikát válassz. Erre a célra kaliforniai vagy kápia paprika nem jó!
- Nyersen is teheted a rizst a töltelékbe, így számolnod kell azzal, hogy 15 perccel hosszabb lesz a főzési idő. És hogy kicsivel több felöntővízre lesz szükség!
- A legjobb, ha nem túl zsíros, jó minőségű sertéshúst választasz, de pulyka vagy marhahúsból is készítheted.
- Arra is figyelj oda, hogy ne cukrozd el a paradicsomszószt. Kóstold meg előtte, mert a paradicsomok között is van különbség.
- A paradicsomszószba egy kis reszelt répát is tehetsz.