kulcsár edina
Ez a torta istenien finom, legszívesebben egész nap ezt majszolnád. Mutatjuk, milyen gyorsan elkészítheted! A legjobb, ha egyből kettőt csinálsz belőle, mert gyorsan el fog fogyni.
Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Így készítsd el:
1. Olvaszd fel a vajat egy lábosban, keverd hozzá a tejet. Önts hozzá vizet, és sót.
2. Egy tálba rakj lisztet, sütőport, keverd össze. Amikor bugyogni kezd a vaj, rakd hozzá a lisztet. Keverd össze, hogy a massza összeálljon.
3. Vedd le a tűzről, és hagyd kifűlni. Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra.
4. A tésztához, fokozatosan keverj hozzá 4 tojást. Majd simíts a tortaformába sütőpapírt. Öntsd bele a tészta felét és egyengesd el. Rakd be a sütőbe, és alacsony lángon 20 percig süsd, ne nyisd ki a sütő ajtaját. Ha készen van, vedd ki, és rakd a tésztát egy tányérra.
5. Helyezd a tészta másik felét is a sütőbe és süsd meg a második réteget is.
6. Verj fel 2 db tojást egy lábosba és rakj hozzá cukrot. Verd habosra habvetővel. Add hozzá lisztet, és tejet. Majd keverés mellett forrald fel. Forrás után még 3 percig főzd, utána kapcsold le. Fedd le, és hagyd kihűlni.
7. A vajat egy tálba törd össze, és keverd meg kézi mixerrel, add a hozzá krémet és a vanília aromát.
8. Helyezd vissza a tésztát a tortaformába, majd rakd rá a kész krémet és a tetejére a másik tésztát. Tedd a hűtőszekrénybe 2 órára.
9. Tálalás előtt szórj rá kevéske porcukrot.
Jó étvágyat!