DIÉTA

Kíméletlen őszinteséggel mutatta meg a fiatal lány, milyen 75 kilót fogyni

Az amerikai Mary Maxwell az elhízás szövődményei miatt vesztette el közvetlen családtagjai többségét. A saját életét féltve, sikerült kilépnie ebből, és csaknem 75 kilót fogyott. De még hátra van számára egy mûtét. Mary pedig kíméletlenül őszinte képeivel azt is megmutatja, miért.
  • Szerző: Ripost

A 24 éves lány néhány éve döbbent rá, hogy ha nem szabadul meg a túlsúlyától, az ő élete is veszélybe kerül, akárcsak a családtagjaié korábban. Az édesapja még a születése előtt meghalt rákban, az édesanyja pedig akkor vesztette életét, amikor a kislány még csak két éves volt.

Nem sokkal ezelőtt pedig a mindössze 26 éves nagynénje hunyt el szívrohamban. Mindannyian erősen túlsúlyosak voltak, és Mary már két évesen is a legjobb úton volt afelé, hogy hasonló legyen az alkata. Depresszióval és ételfüggőséggel küzdve nőtt fel.

2011-ben azonban rájött, hogy ez így nem mehet tovább. Egy hasonló helyzetben levő barátnőjével együtt feküdtek be gyomorszűkítő műtétre, és nem sokkal később már csaknem 75 kilóval nyomott kevesebbet. Persze ez sem ment egyszerűen: a komplikációk miatt még két veszélyes műtétre volt szüksége. Ám hiába a műtét és a teljes életmódváltás, a 75 kilós fogyás során feleslegessé vált bőrtől még nem tudott megszabadulni, Így most újabb műtétre gyűjt egy közösségi finanszírozással foglalkozó oldalon: 25 ezer dollárnak kell összejönnie, hogy befeküdhessen a bőrtől megszabadító plasztikai műtétre.

Mary bevallja, hogy sokszor sírt a bőrét látva, és sokszor kérdezte meg magától, hogyan tehette ezt a testével. Ám amíg a műtét napja el nem érkezik, addig is igyekszik a jóra koncentrálni: arra, hogy milyen messzire jutott, és erre milyen büszke lehet.

Forrás: Good Housekeeping

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?