tóth gabi
Nem kell lemondanod az egyik legfinomabb ételrõl, ha diétázol. Csak kicsit másképp kell elkészítened, mint szoktad. Liszt helyett jöhet a sajtmorzsa!
Azt tudjuk, hogy a sikeres fogyókúra egyik titka a szénhidrát csökkentése. Különösen a finomított lisztet és a cukrot fontos száműznöd az étrendedből. Csakhogy így rengeteg kedvencünk elkészítése szinte kivitelezhetetlennek tűnik, ez pedig igenis fájó pont egy diétázó életében. Jó hírünk van: ha ezt a pizzát kipróbálod, tökéletesen bele tudod illeszteni a fogyókúrás menübe, ráadásul jól variálható.
250 gramm krémsajt (teljes zsírtartalmú)
2 tojás
fekete bors (lehetőleg frissen őrölt)
1/4 csésze reszelt parmezán
fokhagyma por
melegítsd elő a sütőt 180 fokra
vajazd ki a tepsit
a krémsajtot, a tojást, a borsot és a fokhagyma port keverd össze
add a keverékhez a parmezánt, a masszát terítsd el egy kisebb tepsiben
süsd addig, amíg aranybarna nem lesz (nagyjából 17 perc)
vedd ki a sütőből és engedd 10 percig hűlni
A pizza tésztájaként szolgáló sült finomságot pakold meg azzal, amit szeretsz. Jó választás például paradicsomszósz, szalámi vagy sonkaszeletek, pepperoni és mozzarella. A feltét felpakolása után pedig tedd vissza az ételt a sütőbe további 10 percre.
Ha kipróbálod ezt a finomságot, akkor hamar rá fogsz szokni! Figyelj arra, hogy a feltétek se tartalmazzanak hozzáadott cukrot, és mindig hagyd hűlni kicsit a "tésztát", mielőtt rápakolod az aktuális kiegészítőket. A valódi tésztához képest arra számíts, hogy ez az étel kissé puhább lesz, viszont rendkívül ízletes, és ami óriási előny: mentes a liszttől, a diétagyilkos szénhidrátoktól!