
Hozd ki az alapanyagokból a legtöbbet! Főzz lassan és fogyj!
Egyáltalán nem mindegy, hogyan fõzöl! Diéta szempontjából a lassan, minél kevesebb zsiradékkal készített ételek a legjobbak. Ha kapkodsz, vagy túl nagy hõvel dolgozol, az étel veszít tápértékébõl! Megmutatjuk, hogyan kell egészségesen fõzni!
Nem is gondolnád, de nemcsak az fontos egy diétánál, hogy mit eszel, hanem az is, hogyan készíted el az ételt. Nekiállni, pucolni, darabolni, pepecselni... valóban tovább tart, mint leszaladni egy sajtburgerért, de hosszú távon megéri, mert az egészségedet támogatja.
1. Zab gyümölccsel
![]()
A zab tökéletes választás reggelire. Teltségérzetet biztosít, így nem leszel éhes délelőtt, sőt még ebédnél is beéred majd kisebb adaggal. A legjobb, ha sokáig főzöd, lassú tűzön. Az egész zabszemeket áztasd be vízbe, majd tedd fel főni alacsony lángon. Jó fél óra múlva már puhulnak a szemek, de ha szükséges, további 10 percig főzheted. Fogyasztáskor keverj hozzá egy kis gyümölcsöt vagy joghurtot. Zabkásával, zabkorpával egyszerűbb a dolgod, ezeket elég épp csak beáztatni a tejbe, már kanalazhatod is.
2. Spagetti tök, a tökéletes tészta
![]()
A spagetti tök állagának köszönhetően kiválóan alkalmas a tészta helyettesítésre. Az a különlegessége, hogy a zöldség belseje óvatos kapargatásra szálakra esik szét. Bontogasd le a tököt, majd az így kapott szálakat használhatod tésztaként. Elég épp csak leforrázni. Tetszés szerinti feltéttel kínáld!
3. Lencse
![]()
A lencse rosttartalmának köszönhetően jótékony hatással van a szervezetedre.
Segít kipucolni a lerakódott méreganyagokat. Egy csésze lencsét önts fel két csésze vízzel, fűszerezd, majd főzd 2 órán órán keresztül. Csak a legvégén sózd meg, hogy könnyebben megpuhuljon.
4. Párolt zöldségek
![]()
A zöldségeknek kifejezetten jót tesz, ha hosszan párolod őket. Válogasd össze kedvenceidet és fedő alatt kevés vajon dinszteld meg őket. Szinte semmi energiádba nem kerül az elkészítés, de vacsira és másnap ebédre is tökéletesen egészséges ételt ehetsz.
5. Csirke
![]()
Könnyű és gyors fehérjeforrás. Főzd hosszan a húst egy kis húsleves alaplében. Miután elkészült, villával szedd szálakra. Így felhasználhatod salátákhoz, húskrémekhez vagy levesekhez is. Legalább három ételt készíthetsz egyetlen főzésből.
Ha egy kis édességre vágysz, kattints ide!




