növekedés

40 találat
INSIDER

Kiderült, mennyivel nőtt a bruttó átlagkereset a tavalyihoz képest

Több mint félmillió az átlagos kereset.

POLITIK

100 fölött az új fertőzöttek száma, meghalt egy koronás beteg

Megérkeztek a friss koronavírus-adatok. Bár egyelőre sikerül kordában tartani a vírus terjedését, egyre több a delta variánssal fertőzött beteg.

POLITIK

Varga Mihály – Rekordnövekedés a magyar gazdaságban

Várakozásokat felülmúlóan nőtt a második negyedéves GDP.

INSIDER

Ekkorára nőtt a átlagkereset Magyarországon

Májusban 8,2 százalékkal nőttek a keresetek az egy évvel korábbihoz képest. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 431 600 forint, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 287 000 forint volt – jelentette pénteken a Központi

INSIDER

91 százalékkal emelkedett a mediánbér 2010 óta

Tíz év alatt nagyot nőtt Magyarországon az átlagbér és a mediánbér is.

INSIDER

KSH: az előző negyedévhez képest 11,3 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) a nyers adatok szerint 4,6 százalékkal, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 4,7 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva – je

INSIDER

Már több mint félmilliót keres egy átlagos fizetésű pár

A legfrissebb adatok szerint a nettó átlagbérek, kedvezmények nélkül 9,9 százalékkal nőttek 2020 első félévében az egy évvel korábbi jövedelmekhez képest. Mindezt úgy, hogy a koronavírus szinte minden munkaterületet új kihívások elé állított.

POLITIK

Sokkal kevesebb a munkanélküli, mint ahogy várható lett volna

A vártnál sokkal jobban alakulnak a munkanélküliségi adatok Magyarországon.

POLITIK

Novák Katalin: Idén minden hónapban több gyerek született, mint tavaly

Júniusban 583-mal több gyerek született, mint tavaly ilyenkor – közölte Novák Katalin.

POLITIK

A költségvetés célja a gazdaság-, a család- és a munkahelyvédelem

Jövőre már ismét gazdasági növekedéssel számol a kormány. A Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára a Magyar Hírlapnak nyilatkozott.

SZTÁRDZSÚSZ

Nem hittünk a szemünknek: Hirtelen óriásit nőtt Debreczeni Zita pocakja

A csinos kismama és férje, Gianni Annoni a nyár végére várják elsőszülött gyermeküket.

INSIDER

Egy év alatt 9%-kal nőtt az átlagkereset hazánkban

Februárban a bruttó átlagkereset 377 300 forint volt, az első két hónapot nem érintette a koronavírus, így ennek hatása még nem érezhető. A KSH most gazdasági szektoronként közzétette a legfrissebb adatokat.

KÜLFÖLD

Tízszeresére nőtt az Olaszországba érkezett migránsok száma

Majdnem tízszer annyi illegális bevándorló érte el az idei év első két hónapjában az olasz partokat, mint a tavalyi év azonos időszakában.

POLITIK

Idén már 5500 migráns próbált bejutni Magyarországra

Januárban és februárban 5500 tiltott határátlépési kísérlet volt a magyar határon, ami jelentős növekedés az előző év hasonló időszakával összehasonlítva – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális cs

POLITIK

KSH: Megint nőtt a foglalkoztatottság, csökkent a munkanélküliség

A tavaly október-decemberi 3 hónapos időszakban, azaz a negyedik negyedévben, a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 520 ezer volt, 38 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

MANI

Megint több mint 10 százalékkal nőtt az átlagkereset

Tavaly októberben a bruttó átlagkereset 365 100 forint volt, 11,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A közfoglalkoztatottak nélkül számolva 11,2 százalékkal, 375 300 forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

POLITIK

Januártól nő a minimálbér és a garantált bérminimum

Jövő év január elsejétől a minimálbér bruttó összege 161 000 forintra, a garantált bérminimum pedig 210 600 forintra emelkedik, a növekedés mindkét esetben 8-8 százalékos – jelentette be Varga Mihály hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

POLITIK

Csökken a szegénység, nő az életszínvonal

Mérséklődnek a társadalmi különbségek Magyarországon, a szegénység folyamatosan csökken, és Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján tovább nőtt az életszínvonal.

KÜLFÖLD

Meglepő, melyik országból érkezett idén rengeteg migráns Európába

Szeptember végéig közel félmillió menedékkérő érkezett idén az Európai Unió országaiba. Ez 10 százalékkal több, mint amennyit tavaly ugyanennyi idő alatt regisztráltak a hatóságok. Érdekes módon, tömegesen érkeznek venezuelai menekültek Spanyolországba.

KÜLFÖLD

Dagad a migránsáradat, megint Európát ostromolják

Valamennyi Európába tartó migrációs útvonalon emelkedett az illegális bevándorlás, az érintett tagországok 9 százalékkal több, közel 13 ezer tiltott határátlépést regisztráltak augusztusban, mint az azt megelőző hónapban.

RIPOSTER

Novák Katalin: Még több gyermek mehet bölcsődébe

A kormány családi bölcsődék létrehozására kiírt pályázata alapján - 465 millió forint támogatásból - 726 bölcsődei férőhely létesül a következő évben.

MEDICINA

Rejtélyes betegségek: tényleg fáj a gyerekeknek a növekedés?

A kicsiknél gyakran előfordul, hogy sírva ébrednek éjszaka, és lábfájásra panaszkodnak. Sérülés nincs rajtuk, a rejtélyes fájdalom azonban nem hagyja őket, és rövid idő múlva aztán olyan gyorsan elmúlik, ahogy jött.

POLITIK

Jól teljesített a magyar gazdaság 2018-ban

Az első háromnegyed évben a kivitel 4,2 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest. Az exportvolumenét a gépipar, az autóipar és az elektronikai alkatrészek gyártása erősítette.

INSIDER

Ennyivel javult a magyar családok anyagi helyzete idén

9 százalékkal nőttek a reálkeresetek 2018 első nyolc hónapjában, tovább javítva ezzel a magyar családok anyagi helyzetét. A hatéves bérmegállapodásnak, a közszféra életpálya-modelljeinek és a versenyszféra bérfejlesztéseinek köszönhetően 68 hónapja töretl

SZEX & MÁS

Erekcióban mért adat: Ez a nyári gyümölcs növeli a pénisz hosszát

Egy új tudományos felfedezés szerint a görögdinnye fogyasztása jótékony hatással van nemcsak a férfiasságra, de a hímvessző méretére is.

HŰHA

Elképesztő, mennyit nőtt Szabó Zsófi tündéri kisfia!

A műsorvezető első gyermeke decemberben született, öt hónap alatt pedig a kis Mendel igazi nagyfiúvá érett.

INSIDER

Rég kaptak ilyen jó hírt az egyetemisták

Nagyszerű hír a felsőoktatásban tanulóknak és családjaiknak: 40 százalékkal megemelték a felsőoktatásban a szociális ösztöndíjakra fordítható keretet szeptembertől. Évente 2 milliárd forinttal többet, idén már 6,2 milliárd forintot oszthatnak el a rászoru

MANI

Már nem szitokszó a panel!

Az állami felújítási program tovább erősítheti a panellakások népszerűségét