kvóta

34 találat
POLITIK

Gyurcsányné és a momentumosok migránsokat telepítenének Magyarországra

A Európai Parlament friss jelentése üdvözli a 2015-ös kvótahatározatot, amely a bevándorlók tagállamok közötti kötelező elosztásáról rendelkezik.

KÜLFÖLD

A német emberek Orbán Viktor politikáját tartják követendő példának

A keleti országok elutasítják, a déliek pedig csalódottak az új migrációs javaslatcsomag miatt – ezzel a felütéssel kezdi cikkét a tekintélyes német napilap, a Welt. A lap szerint az Európai Bizottság frissen bemutatott terve senkinek sem tetszik, bár az

POLITIK

Orbán Viktor: A migrációt Európa határain kívül kell megállítani – Videó

Hiába nevezik át a kvótát, attól az még kvóta marad, és Magyarország ellenzi a kvótát – közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben, ahol lengyel és cseh kollégájával együtt Ursula von der Leyen bizottsági elnökkel tárgyalt.

KÜLFÖLD

A migránskvótáért lobbizott Brüsszelben a német belügyminiszter

Horst Seehofer szerint azonnali reformra van szükség az európai menedékjogi rendszerben. A német belügyminiszter azt szeretné, ha a menedékjogban részesülő migránsokat a tagállamok között szétosztanák. Nem ő azonban az egyetlen, aki új tervekkel állt elő.

POLITIK

Kötelező migránskvótával riogat a német belügyminiszter is

Horst Seehofer azt szeretné, ha Európa szinten reformálnék meg a menekültügyi rendszert. A tervek szerint előzetes vizsgálatokon esnének át a migránsok az EU külső határain, majd pozitív elbírálás esetén kötelező kvóta szerint osztanák szét őket minden t

POLITIK

Avramopulosz a migráció mellett agitál

A Földközi-tengeren felvett bevándorlók elosztására vonatkozó máltai megállapodás támogatására szólította fel Dimitrisz Avramopulosz migrációügyi biztos kedden az Európai Unió tagországait.

KÜLFÖLD

A balos olasz kormány kaput nyitott a migránsok előtt

Az olaszországi migrációs politika változásával és az új európai kvótajavaslattal foglalkozik a Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzése.

POLITIK

Gulyás Gergely: Újabb 2 milliárd a nagycsaládos autóvásárlásra

A magyar miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette, hogy a szerdai kormányülésen döntöttek arról, hogy támogatják Várhegyi Olivér diplomata jelölését uniós biztosi posztra.

HARCÉL

Hollik István: Csak migránskiszállítási kvótát fogadunk el

A migránskvóta újra napirenden van, fenyegeti a tagállamokat és az európai városokat – mondta a kormányszóvivő keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

POLITIK

Hidvéghi: Gyurcsány és Karácsony is támogatná a migránskvótát

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs a ma délelőtt tartott brüsszeli sajtótájékoztatóján a kötelező betelepítési kvótáról beszélt.

POLITIK

Novák Katalin: Magyarország és Olaszország szövetségesek

Az európai határok védelméről és a hagyományos család értékeinek megőrzéséről egyeztetett az olasz jobbközép pártokkal Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Rómában, egy nappal azután, hogy Máltán több európai uniós ország megállapodá

POLITIK

Hollik István: A kormány semmilyen kvótát nem támogat

Európa vezetésének nem betelepíteni kell a migránsokat, hanem kiszállítani őket a saját hazájukba – jelentette ki a kormányszóvivő keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

POLITIK

Ismét le akarják nyomni az európai országok torkán a kötelező kvótát

Európában ismét egy olyan időszak következik, amikor növelni akarják a nyomást a bevándorlásellenes kormányokon, és újra megpróbálják az európai országok torkán lenyomni a kötelező kvótát – mondta Szijjártó Péter a Kossuth rádióban.

HARCÉL

Beengednék a migránsokat – balosok a kvóta mellett

Rengeteg bevándorláspárti balliberális politikus áll rajthoz az október 13-i önkormányzati választáson. Botka László, Nemény András és Jeszenszki András korábban egyértelműen a kvótarendszer mellett köteleződtek el, és egyáltalán nem tartották nagy problé

POLITIK

Magyarország és Bulgária közösen lép fel a kvóták ellen

Magyarország és Bulgária európai szinten is kimagasló mértékben támogatja a családokat, szemben a migrációval – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és a külügyminiszter.

HARCÉL

Bakondi György: A régi Brüsszel ma is bevándorlási kvótát akar

Magyarország az elmúlt években bebizonyította, hogy a jogellenes, illegális, embercsempészek által támogatott migrációt meg tudta állítani, ez számos európai és Európán kívüli ország számára is példaként szolgált, és nagy elismertséget szerzett az országn

HARCÉL

Szijjártó Péter: Brüsszel nyíltan támogatja az embercsempészetet

Brüsszel és az Európai Unió egyes nyugati tagállamai leleplezték magukat, miközben ugyanis világossá vált, hogy a migrációt nemcsak a szárazföldön, hanem a Földközi-tengeren is meg lehet állítani, folyamatosan és nyíltan támogatják és bátorítják az emberc

HARCÉL

Migránsinváziót akar a brüsszeli bürokrácia

A Fidesz álláspontja szerint felháborító, hogy Brüsszel továbbra is ránk akarja kényszeríteni betelepítési kvótát - szögezte le Dunai Mónika pénteki sajtótájékoztatóján.

HARCÉL

Felháborító, hogy Brüsszel még mindig kvótát akar

Felháborító, hogy Brüsszel még mindig ránk akarja kényszeríteni a betelepítési kvótát. Magyarország továbbra sem fogadja el a kívülről kényszerített menekültkvótát, és erre az álláspontra kötelezi a kormányt a magyar emberek döntése is.

HARCÉL

A migrációról is hazudnak a brüsszeli bürokraták

Bakondi György a Kossuth rádióban azt mondta, az EP-választásokhoz közeledve Nyugat-Európából egyre többször halljuk, hogy a migráció véget ért, pedig ez nem igaz.

HARCÉL

Trócsányi: Ragaszkodunk az eredeti uniós szerződéshez

Az EU-nak tiszteletben kell tartania a nemzeti sajátosságokat és a nemzeti szuverenitást, a tagállamok nemzeti identitását, "mert Európa önmagában bonyolult kontinens, nem létezhet csak egyfajta gondolkodás benne" - hangoztatta Trócsányi László egy konfer

KÜLFÖLD

Jean-Claude Juncker megismételte, hogy a kötelező kvóta az egyetlen megoldás

Egészen elképesztő ámokfutásba kezdett Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke egy legutóbb megjelent interjúban. Szerinte szolidaritásra van szükség a migránsokkal szemben, be kell vezetni a kötelező kvótát és a határellenőrzést el kell törölni.

KÜLFÖLD

Évente 10000 migránst fogadna be az új finn belügyminiszter!

Az eddigi ezres, önkéntes kvótát szívesen emelné fel évi tízezerre...Ezzel a "zöld-liberális- konzervatív" politikus még rátett egy lapáttal. A finn zöldek ugyanis még "csak" évi 2500-nál tartanak...

HARCÉL

Orbán Viktor: Nem engedhetünk a zsarolásnak, harcolni fogunk

Nem engedhetünk a zsarolásnak, számunkra Magyarország az első, és harcolni fogunk azokkal szemben, akik meg akarják változtatni Magyarország és Európa keresztény identitását - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök egy szerdai Facebook-videóban, a Fide

HARCÉL

Magyarországra nem jöhet be illegális bevándorló

Magyarország eddig sem fogadott be illegális bevándorlót, és ezután sem fog, ide nem jöhet be illegális bevándorló - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

KÜLFÖLD

Dánia is azt mondta, elég: nem fogadnak be több migránst

A skandináv ország vezetése úgy döntött, hogy véget vetnek az országot érintő migrációnak. Sajtóhírek szerint Dánia hamarosan kiléphet az ENSZ menekültügyi szervezetéből, ezzel egy időben pedig véget vetnek a menekültek és migránsok befogadásának.

RIPOSTER

Brüsszel nem enged, csak azért is a kötelező kvótát erőlteti

Úgy hírlik, a neheze most jön. Európa erős államai csak azért is keresztül akarják erőltetni az akaratukat. Az általuk beengedett migránsokat azokhoz akarják küldeni, akik ebből nem kérnek.

HARCÉL

Vadul fúrják a Nemzeti Konzultációt

A kormánypárt úgy látja összehangolt támadás zajlik a Nemzeti Konzultáció ellen. Az eredeti határidő lejárta előtt rekordszámú válasz érkezett. Az ellenzéket lényegében Soros György vezérli...