LEHÚZÁS

Vi­gyázz: Ha kap­tál ilyen csek­ket, sem­mi­képp se fi­zesd be!

Tele van csúsz­ta­tá­sok­kal és va­lót­lan­sá­gok­kal az a levél, ame­lyet a ko­rábbi táv­hő­szol­gál­tató kül­dött a la­ko­sok­nak.

Furcsa számlát kaptak a panellakók Szekszárdon, sokan nem tudták mire vélni a felszólítást. A Tolnai Népújság információi szerint a távfűtéses lakásokban élőket felkereste egy bizonyos Global Faktor Zrt. egy olyan levéllel, amely tele van csúsztatásokkal és valótlanságokkal.

Megpróbálták arra rávenni a fogyasztókat, hogy fizessenek egy olyan időszakért, amelyre nem volt jogosult a fenti cég számlát kibocsátani, ugyanis a szolgáltatást már nem ők végezték!

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Illusztráció
Illusztráció

A felháborító esettel kapcsolatban megszólalt a szekszárdi városvezető is. Ahogy a polgármester is fogalmazott:

Nem kell fizetni, és ne is fizessenek semmiféle ilyen levélre

- reagált Ács Rezső.

Ahogy korábban a is beszámolt róla, hasonlóan furcsa csekket kaptak a szombathelyiek, több mint egymillió forintról szóló számlákat küldött ki a Távhő, ám akkor kiderült, csak mintának szánták. Ráadásul ugyancsak Szombathelyen történt, hogy 750 ezer forintot számláztak ki  egy egyszobás, 40 négyzetméteres lakásra. Hiába volt egyértelmű, hogy a lakó ekkora összegű fogyasztást nem tudott összehozni egy fűtési szezon alatt, ki kellett fizetnie.