MANI

Tri­a­non - nagy­sza­bású tör­té­nelmi rock­opera az M5 kul­tu­rá­lis csa­tor­nán

A tör­té­nelmi já­té­kot az Eszt­rád Szín­ház mu­tatta be a Hősök terén.
címkék:

December első napján az M5 kulturális csatornán lesz látható a Trianon című nagyszabású rockopera. A történelmi játékot az Esztrád Színház mutatta be a Hősök terén június 22-én Koltay Gábor rendezésében. A produkcióban, amelynek koreográfusa a makói Forgatós Táncegyüttes vezetője, Doktor László volt, több száz táncos, hagyományőrző, lovas és artista vett részt. A 12 kamerával rögzített felvételt szombaton 21.05-ös kezdettel tekinthetik meg az érdeklődők.

A darab a századfordulótól napjainkig vezet kiemelve az 1920-as trianoni békediktátumot, az azt követő revíziós időszakot, illetve a kényszerű alkalmazkodás körülményeit.  Emlékezik és elgondolkodtat.

A folkzenei elemekkel átszőtt szimfonikus hangszerelésű rockopera zenéjét Koltay Gergely, a Kormorán együttes vezetője szerezte. A szövegkönyvet emlékezések, dokumentumok, költemények, megzenésített versek segítségével a produkció rendezője, Koltay Gábor állította össze.

Olyan szereplők tűnnek fel a színen, mint Varga Miklós, Vadkerti Imre, Kalapács József, Rudán Joe, Palcsó Tamás, Makrai Pál, Fehér Nóra, Benkő Péter, Ruttkay Laura, Sipos Imre vagy éppen Laklóth Aladár.

Aki többet szeretne megtudni a Trianon című rockoperáról, 12 órától bepillanthat a kulisszák mögé az Így készült a Trianon - zenés történelmi játék című műsorban. Az 52 perces werkfilmben exkluzív színészinterjúk és színfalak mögötti felvételek várják a nézőket.

címkék: