HARCÉL

Tim­mer­mans­nak vál­lal­nia kell a fe­le­lős­sé­get a mig­rá­ci­ó­ért

Frans Tim­mer­mans­nak, az Eu­ró­pai Bi­zott­ság (EB) első al­el­nö­ké­nek vál­lal­nia kell a fe­le­lős­sé­get azért, hogy Eu­ró­pába több mint más­fél mil­lió il­le­gá­lis be­ván­dorló jött - mondta a kül­gaz­da­sági és kül­ügy­mi­nisz­ter a Kos­suth rá­di­ó­ban.
  • Szerző: RIPOST

A magyar külügyminiszter szerint a szocialista politikus személyes felelősséggel tartozik azért, hogy az EB "ilyen botrányosan gyenge teljesítményt" nyújtott az elmúlt öt évben, valamint azért, hogy Európa folyamatosan veszített versenyképességéből és a biztonsági helyzet egyre romlott.

Közölte: az európai pártcsaládok által "csúcsnak nevezett jelöltek" mindegyike alkalmatlan arra, hogy európai intézményt vezessen.    

EZT OLVASTAD MÁR?

A miniszter az M1 aktuális csatornán a hétfői Trump-Orbán találkozóról azt mondta: az jó alkalom lesz arra, hogy összehangolják a két ország álláspontját a nagy világszervezetekben a migráció kérdésében.     Emlékeztetett arra is, hogy az Egyesült Államok és Magyarország azon hat ország közé tartozik, amely nemmel szavazott az ENSZ globális migrációs csomagjára.

Erensto Araújo brazil külügyminiszter csütörtöki látogatásáról azt mondta: új dimenzióba lép a magyar-brazil együttműködés.     Jair Bolsanaro brazil elnök elfogadta a magyar miniszterelnök meghívását, és a kormány stratégiát fogadott el a magyar-brazil kapcsolatok fejlesztéséről, ami azért fontos, mert Brazília a világ nyolcadik legnagyobb gazdasága - tette hozzá.