FITTFAZÉK

Szuper gyors, egészséges vacsora karfiolrizzsel!

A karfiolrizs a köretek csúcsa! Igazi kímélő vacsora lehet, hizlaló hozzávalók nélkül! Kalandozz az ízek világában egészségesen!
  • Szerző: Ripost

Ennek az ételnek az összetevői kissé eltérnek a mindennap megszokottól. Azt gondolnád, hogy a rizses csirkemell egy újabb változatát látod, de tévedsz.

Itt semmi sem az, aminek látszik!

De egy biztos: ez a kaja gyakorlatilag szénhidrátmentes, nem emeli meg durván a vércukor szinted! Rengeteg benne az egészséges rost és a vitamin! A lehető legoptimálisabban táplálja a szervezeted!

Ínyenc tofu karfiolrizzsel

Hozzávalók:

  • 35 dkg natúr tofu (szójababsajt)

  • 12 evőkanál szezám  olaj

  • 1 kisebb karfiol

  • 2 gerezd aprított fokhagyma

  • zöldség (brokkoli, zöldhagyma, paprika, baby bok choy)

  • 1/4 csésze szójaszósz

  • 1/2 teáskanál fokhagymás chili szósz (ha nem szereted az erőset, elhagyhatod)

  • édesítő, ízlés szerint

  • 2 evőkanál olíva olaj

Így készítsd:

1. A tofut kockázd fel kb. 1,5x1.5 cm-es kockákra. Tedd a 200 fokra felmelegített sütőbe 25 percre, süsd át. Forgatni nem kell, gyakorlatilag az a jó, ha a külseje kicsit megkeményedik.

2. Miközben hűl, készítsd el a pácoló szószt, a szójaszószból, a fokhagymás chiliből, a szezám olaj feléből és az olajból. Ebbe keverd bele a tofu kockákat és 15 percig hagyd benne.

3. Közben a megmosott, rózsákra szedett karfiolból egy reszelő (vagy zöldségaprító) segítségével készíts karfiol rizst. Majd keverd hozzá a zúzott fokhagymát.

4. A zöldséget, pirítsd meg kevés szezám olajon, majd kanalanként add  hozzá a bepácolt tofukockákat. Kevés ideig süsd, hogy roppanós maradjon a zöldség! Hidd el, így az igazi!

Kicsi vizet adhatsz hozzá, hogy ne égjen le.

A karfiol rizst egy másik serpenyőben kevés szezám olajon párold kb. 6-8 percig. Amikor kész, tálad a zöldséges tofu kockákkal.

Tipp

Friss lime-mal vagy citrommal tálald, savanykás levük nagyon jól kiemeli az ízeket!