OTTHONKA

A szó­da­bi­kar­bóna a le­grafi­nál­tabb ker­tész!

Nem is gon­dol­nád, de a szó­da­bi­kar­bóna lehet a leg­jobb ba­rá­tod a kert­ben. Ki­irt­ha­tod a kár­té­kony, hí­vat­lan ven­dé­ge­ket és ja­vít­ha­tod a talaj mi­nő­sé­gét. Meg­mu­tat­juk a leg­tu­tibb tip­pe­ket!

Hozd rendbe a kerted szódabikarbónával. Egy kis praktikával könnyen és gyorsan széppé varázsolhatod.Kevesebb lesz a teendő, hosszabb ideig tart a hatás.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Kiváló gombaölő

Keverj össze négy teáskanál szódabikarbónát egy liter vízzel.Ha bekened vele a rózsákat, meggátolhatod, hogy fekete folt jelenjen meg rajtuk. A szőlőre és tökre is remek lehet ez a folyadék.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

2. Gyomirtás

Az előző keverék alkalmas a gyomirtásra is. Ez a szer sokkal hatásosabb, mint a boltban kapható gombaölők.

Locsold fel vele a járdát, így a burkolat közti résben nem fog kinőni a gaz.

3. Kiváló szer a kézmosásra

Semmi sem kellemetlenebb annál, mint amikor a kerti kosz ráragad a kezedre, és nagyon nehezen tudsz tőle megszabadulni. A megoldás egyszerű: a benedvesített kezedre szórj szódabikarbónát, majd öblítsd le jól, hogy elkerüld az irritációt.

4. Ellenőrizheted a talaj PH értékét

Ha szódabikarbónát szórsz a földre és pezseg, az azt jelenti, hogy a PH érték 5 alatt van, tehát erősen savas kémhatású. A megfelelő a semleges vagy az enyhén lúgos, ilyen esetben nem pezseg, ha a földre szórod a port.

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

5. Kártevők ellen

Ha beszórod a talajt szódabikarbónával, a hangyák, csótányok, meztelen csigák és egyéb hívatlan vendégek elkerülik a kertet.

Eközben a címlapon
(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

6. Az édes paradicsom kulcsa

Hogy az érett paradicsom finom, édes legyen, szórj a növény tövébe szódabikarbónát. Mennyei, mézédes lesz a termés.