HARCÉL

Szij­jártó: Az uniós for­rá­sok nem kö­nyör­ado­má­nyok

A svéd mi­nisz­ter­el­nök köz­is­mer­ten be­ván­dor­lás­párti po­li­ti­kus, aki Ma­gyar­or­szágra is rá akarja kény­sze­rí­teni az il­le­gá­lis be­ván­dor­ló­kat, és meg akarja bün­tetni a ma­gya­ro­kat, mert nemet mond­tak a kö­te­lező be­te­le­pí­tési kvó­tára.

Ez Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében olvasható. A magyar tárcavezető Stefan Löfven svéd miniszterelnöknek Magyarország migrációs politikáját elmarasztaló nyilatkozatára reagált.

Mint azt megírtuk, a svéd miniszterelnök egy interjúban kijelentette, hogy

ha rajta múlna, akkor megvonná az európai uniós forrásokat hazánktól, mivel nem vagyunk hajlandóak befogadni migránsokat.

Szijjártó Péter erről azt írta:

Magyarország valódi felelősséget vállal az illegális bevándorlással kapcsolatban, hiszen a magyar kerítések védik Európa nyugati és északi részét is.

Az uniós források pedig nem könyöradományok, hanem az uniós megállapodások alapján járnak Magyarországnak,

amiért megnyitottuk a piacainkat a nyugat-európai vállalatok előtt, amelyek jelentős profitra tesznek szert Magyarországon.

A miniszter hangsúlyozta: a májusi választás tétje, hogy olyan politikusok kerüljenek az Európai Parlamentbe, akik biztonságot akarnak Európában és nem betelepítési kvótát, nem no-go zónákat, nem bandaháborúkat, nem növekvő bűnözést és nem terrorveszélyt.

Eközben a címlapon

A svéd miniszterelnök már döntött, de nekünk is jogunk van dönteni - mondta Szijjártó Péter.