Létrehozva: 2018.09.27.

Sok az almád? A legjobb ötlet, hogy rakd el télire

Tele a kert almával, a piacon is mindenütt tornyosul a szezon legnépszerûbb gyümölcse. Az alma kedves, édes ízét bolondítsd meg különleges fûszerekkel. Igazi csemege, ha szép üvegbe teszed, ajándékként adhatod valakinek

Sok az almád? A legjobb ötlet, hogy rakd el télire

Megnyugtató, jó érzés belekóstolni a megszokott ízekbe, a nagyi megbízható receptje szerint elkészített lekvárokba. Mégis időnként jó kipróbálni valami újat is.

A gyömbér olyan ízvilággal rendelkezik, hogy bármit képes megbolondítani, amihez hozzáadod.

Nyakadon az almaszezon. Roskadoznak a kertben az almafák, tele a piac is változatos fajtájú gyümölccsel.

Próbáld ki a gyömbéres almalekvárt!

Hozzávalók

  • 1 ½ kg alma (tisztítás után)
  • 1-2 (bio) citrom lereszelt héja, kifacsart leve
  • gyömbér (3 cm-es darabka tisztítva, lereszelve) vagy 2 maréknyi kandírozott gyömbér, apró kockákra darabolva, esetleg 1 ek gyömbér szirup, de az őrölt gyömbér is megteszi)
  • 30dkg cukor vagy 3 ek méz
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • csillag ánizs
  • szerecsendió
  • citromfű (friss)
  • 1 csomag 3:1 dzsemfix
  • Elkészítés:

    1. Hámozd meg az almát, és vágd darabokra vagy kis gerezdekre. Közben öntözd meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.

    2. Egy lábasban a gyömbérrel együtt párold puhára.

    3. Ha kész, add hozzá a tetszés szerint kiválasztott fűszereket. Kóstolgasd közben, és hagyatkozz az ízlelő bimbóidra a mennyiségét illetően is.

    4. Ha már belőtted az ízét, adagold hozzá a cukrot vagy mézet. Itt se zúdítsd hozzá egyszerre, hanem ízlés szerint adagold.

    5. Végül szórd bele a jam fix-et, és forrald vele még pár percig.

    6. Tiszta, csírátlanított üvegekbe öntsd. Tedd rá a szintén tiszta tetőt. Csavard rá, fordítsd meg, és tedd száraz dunsztba.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek