időjárás
Tele a kert almával, a piacon is mindenütt tornyosul a szezon legnépszerûbb gyümölcse. Az alma kedves, édes ízét bolondítsd meg különleges fûszerekkel. Igazi csemege, ha szép üvegbe teszed, ajándékként adhatod valakinek
Megnyugtató, jó érzés belekóstolni a megszokott ízekbe, a nagyi megbízható receptje szerint elkészített lekvárokba. Mégis időnként jó kipróbálni valami újat is.
Nyakadon az almaszezon. Roskadoznak a kertben az almafák, tele a piac is változatos fajtájú gyümölccsel.
1. Hámozd meg az almát, és vágd darabokra vagy kis gerezdekre. Közben öntözd meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
2. Egy lábasban a gyömbérrel együtt párold puhára.
3. Ha kész, add hozzá a tetszés szerint kiválasztott fűszereket. Kóstolgasd közben, és hagyatkozz az ízlelő bimbóidra a mennyiségét illetően is.
4. Ha már belőtted az ízét, adagold hozzá a cukrot vagy mézet. Itt se zúdítsd hozzá egyszerre, hanem ízlés szerint adagold.
5. Végül szórd bele a jam fix-et, és forrald vele még pár percig.
6. Tiszta, csírátlanított üvegekbe öntsd. Tedd rá a szintén tiszta tetőt. Csavard rá, fordítsd meg, és tedd száraz dunsztba.