OTTHONKA

Soha többé nem rob­ban a tor­na­cipő-bűz­bomba, itt a men­tő­öt­let

Van egy na­gyon rossz tu­laj­don­sága az edző­ci­pő­nek: ha több hó­na­pig hasz­nálja az ember, egy­szer csak meg­érik, on­nan­tól kezdve pedig el­ké­pesztő bűzt áraszt ma­gá­ból. Egy idő után a mosás se hasz­nál. Most vi­szont tuti mód­szert mu­ta­tunk el­lene.

A szagtalanítás titkos fegyvere nem más, mint a kézfertőtlenítő zselé. Igen, az az apró tubus, amit a táskádban tartasz arra az esetre, ha nem tudnál kezet mosni. Egyszerűen kenj rá egy borsónyi adagot belőle a cipő belső felére, és hagyd, hogy éjszaka a zselé eltüntesse a szagot okozó baktériumokat.

Természetesen ezzel nem úszod meg, hogy időnként szappanos vízzel kimosd a tornacipődet, de két felvétel között a fertőtlenítős trükk is segít. A lábad rendszeres tisztításáról, és a természetes anyagú zokniról se feledkezz meg. És ne töröld le a kézfertőtlenítőt, inkább hagyd teljesen megszáradni a cipőd belsején, hogy legyen ideje minden baktériumot eltüntetni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mivel a zselé alkoholt tartalmaz, először a biztonság kedvéért próbáld ki a tornacipő egy nem feltűnő részén, hogy lásd, bírja-e az anyag a zselés tisztítást – nehogy folt maradjon rajta az alkoholtól. Ha nem szereted a kézfertőtlenítőket, egy vattapamacsra cseppents háztartási alkoholt (vagy végszükség esetén egy kis vodkát), és azzal töröld át a cipő belső talprészét.