LELKIZŐ

Scho­bert Norbi zo­ko­gott, így em­lék­szik Benke Laci bá­csira

Több mint har­minc éve vol­tak ba­rá­tok, de Nor­bit is vá­rat­la­nul érte a sztár­sza­kács ha­lála.
  • Szerző: Ripost
Fotó: Facebook

Több mint harmincéves barátság fűzte Benke Lászlóhoz Schobert Norbit, aki elárulta: többször próbálta rávenni Laci bácsit arra, hogy étkezzen egészségesebben. A sztárszakács pénteki halálamindenkit megdöbbentett."Tudtam, hogy az utóbbi időben sokat betegeskedett, sokat voltam bent nála a kórházban, de váratlanul ért a halálhíre. Zokogtam, miután megtudtam" – árulta el a Blikknek Norbi, aki évtizedek óta ismerte Laci bácsit.

"A kilencvenes évek végén egyszerre volt műsorunk a TV2-n, ő főzött, én aerobikoztam. Aztán volt, hogy mindketten csináltuk mindkettőt, mert egyszer vállalta, hogy részt vesz a ducitornámon. Hihetetlen figura volt, a rekkenő hőségben szakácsruhában tornázta végig a 40 percet. A mai napig jót nevetek a felvételen. Szerintem csak így szabad rá emlékezni. Akárhányszor találkoztunk, mindig megfogta a kezemet, odahúzott magához, majd elmesélt egy viccet."

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Benke László gyerekkora óta tudta, hogy a vendéglátás lesz az élete. Már hétévesen pikolóként, azaz pincérsegédként és fagylaltosként dolgozott. 1966-ban lett szakács, volt a Gundel séfhelyettese, Párizsban a Magyar Ház konyhafőnöke. 1988-ban a frankfurti szakácsolimpián a regionális csapat élén megnyerte a nemzetek nagydíját. Több szakácskönyv szerzője és az egyik legnépszerűbb tévés szakács volt.