MANI

Tit­kos in­for­má­ci­ó­kat szi­vá­rog­tat­tak ki a lé­gi­utas-kí­sé­rők

Lé­gi­utas-kí­sé­rők árul­ják el a bi­zal­mas, uta­zó­kö­zön­ség elől el­tit­kolt in­for­má­ci­ó­kat. Árt-e a lég­ör­vény a gép­nek, miért kés­nek a leg­gyak­rab­ban a re­pü­lők? Most ki­de­rül!
  • Szerző: MZ/x

Reddit nemrég azzal a kérdéssel fordult a légiutas-kísérőkhöz, hogy áruljanak el olyan bizalmas információkat, amiket az utasok jó eséllyel nem tudtak, nekik pedig volt is bőven mesélni valójuk.

1. Fölösleges ráírni a csomagra, hogy vigyázz, törékeny!

Ahogyan a szelektíven gyűjtött hulladékot a kukásautóba, úgy a törékeny és nem törékeny feliratú csomagokat is „ömlesztve” rakják a repülő csomagterébe. Ráadásul a pakolásnál sem finomkodnak a sérülékenyebb tartalmú táskákkal, egyszerűen azért, mert nincs rá idő!

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

2. Hogyan lehet vészhelyzetben a leggyorsabban megtalálni a vészkijáratot?

A legjobb, ha beszálláskor megszámoljuk, hogy hány sorra van tőlünk a legközelebbi vészkijárat, ugyanis bizonyos baleseteknél - jó eséllyel - semmit sem fogunk látni a füsttől.

3. A "see you next time”, vagyis a „viszlát legközelebb” elköszönés nem kedves gesztus!

Hanem egy kód, amit a stewardessek használnak. Ha a légi kísérő az út végén így köszön el egy utastól, az nagyjából azt jelenti, hogy "remélem, soha többé nem repülsz velünk". Szóval, ha ezt halljuk leszálláskor, valami rossz fát tettünk a tűzre az út során!

4. A gépek a leggyakrabban az utasok miatt késnek!

Azok miatt az utasok miatt, akik nem működnek együtt a biztonsági ellenőrzés során, akik nem fogadják el a szabályokat, inkább ágálnak ellenük, és akik nem érkeznek időben oda, ahova kellene. Sok, nagyon sok ilyen utas van!

"Az a hölgy, aki kiakad, mert nem viheti át a folyadékot a biztonsági ellenőrzésen, aztán minden dühét ráereszti a reptéri alkalmazottra, na miatta késik a gép."

5. A légörvény nem árt a gépnek!

Szinte lehetetlen, hogy egy légörvény kárt tegyen a repülőgépben. A turbulenciánál a gondot inkább az okozza, hogy a rögzítetlen csomagok ide-oda repülnek az utastérben. Rosszabb esetben a rögzítetlen utasok is.

Eközben a címlapon

6. Ha nem szolgálnak ki a repülőn, azt okkal teszik!

A magaslati levegő a véralkoholszintre is hatással van: ami a földön egy feles, az az égben legalább kettőnek felel meg. A részeg utasokat leszállíthatják a gépről, a személyzetnek pedig tilos leitatnia az embereket, vagyis, ha megtagadják tőled a „következő kört”, azt jó okkal teszik!

Forrás: Player.hu