KÜLFÖLD

Oda a re­mény? Újabb for­du­lat a több mint tíz éve el­tűnt Mad­die McCann ügyé­ben

Fel­csil­lant a re­mény a 2007-ben el­tűnt kis­lánnyal kap­cso­lat­ban, de úgy tűnik, még­sem őt ta­lál­ták meg, hanem egy másik, már fél­éve el­tűnt fi­a­tal lányt.
  • Szerző: Ripost

Egy fiatal, hajléktalan lányra hitték azt a rómaiak még 2016-ban, hogy Maddie McCannt találták meg. A lány beszél angolul, szőke hajú, ugyanúgy, mint a 2007-ben eltűnt kislány, és a dokumentumait sem tudta bemutatni, ezért minden esély megvolt arra, hogy végre a rejtélyes körülmények közt nyoma veszett lányra bukkantak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Most azonban kiderült, hogy a 22 éves Jauhojarvi Emblat találták meg Olaszországban.

Jauhojarvi édesapja a Maddie-t kereső kampányok során lett figyelmes arra, hogy valójában nem a több mint 10 éve eltűnt kislányt, hanem az ő gyermekét találták meg Olaszországban. Tahvo Jauhojarvi elmondta, hogylányának Asperger szindrómája volt és eltűnt félévre, miután Olaszországba ment tanulni.

A rendőrség megerősítette, hogy a vizsgálatok is alátámasztják, hogy a lány valóban nem az eltűnt Maddie - írja a Mirror.

A 22 éves Jauhojarvi hazautazott Svédországba, miután szülei meggyőzték őt, hogy térjen vissza hozzájuk.

Újra velem él, így jobb lesz neki. Jobb jövő vár rá

- mondta az apa, aki nem akar többet lánya olaszországi tartózkodására gondolni.

Eközben a címlapon

Csaknem tíz éve, 2007 május 3-án tűnt el szülei portugáliai apartmanjából az akkor négy éves Madeleine McCann. A skót kislány két fiatalabb testvérével aludt a szobájukban, míg szüleik a közelben vacsoráztak a barátaikkal. Maddieeltűnését az egész világon hatalmas figyelem övezte, és több mint tíz év elteltével is mindenkit foglalkoztat a rejtély.