FAZÉK

A leg­jobb ott­hon ké­szít­hető fa­gyik

Fagyi bár­mi­kor jöhet, de nem csak a jeles ünnep miatt, hanem mert imád­juk! És ha már fagyi, mi a házi ké­szí­té­sűre sza­va­zunk, mivel sok­kal fi­no­mabb, mint a bolti!
Sűrített tej, tejszín és eper az alapja ennek az isteni fagyinak, a video alapján lépésről lépésre te is elkészítheted..
címkék:

Fagyit te is könnyen készíthetsz otthon házilag, legtöbbször még fagyigép sem kell hozzá. A házi jeges finomságokért rajonganak a gyerekek!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Joghurtos eper jégkrém

Szükséged lesz egy párszázforinos műanyag jégkrém formára, ezt minden nagyobb élelmiszeráruházban beszerezheted.

Töltsd fel a műanyag formát 3/4 részig fagyialappal, majd óvatosan nyomkodd bele az félbe vágott eperdarabokat. Figyelj, ne legyen teljesen színültig a forma a joghurtos lével, mert a fagyás során megnő a térfogata. Illeszd a vissza a pálcikás zárókupakot, majd a formákat tedd állítva a mélyhűtőbe. A 2-3 óra alatt átfagy a jégkrém és már ehetitek is! (Fagyialap 4 db jégykrémhez: 1 nagy doboz joghurt, 1 dl tejszín, 1 ek. cukor, 1 citrom reszelt héja és leve, 20 dkg eper felvágva)

Fotó: Markovics Gábor

2. Főzött narancsos-csokifagyi (fagyigépes recept)

Hozzávalók:

3/4 pohár cukor, 1/2 pohár keserű kakaópor, 1/2 tk. fahéj, 2 cs. vaníliás cukor, 1 csipet só, 10 dkg apróra tört keserű csoki, 1 dl narancslé, 3 dl tejszín, 2 dl tej

Így készítsd:

Eközben a címlapon

A csokidarabok, a narancslé és a vanília kivételével minden hozzávalót keverj össze egy edényben, és lassú tűzön forrald fel. Amint a tejszínes lé bugyogni kezd, add hozzá a tört csokit és főzd tovább, míg a csoki teljesen elolvad. Ekkor húzd le a tűzről az edényt keverd a fagyialapba a vaníliát és a narancslét. Hagyd kihűlni a sűrű krémet és tedd legalább 4 órára hűtőbe. Ekkor mehet az alap a fagyikészítőgépbe, ahol kb 30 perc alatt tökéletes állagúvá dermed.

Feltétlenül szórd meg reszelt narancshéjjal, ezt a ziccert ne hagyd ki!

3. Cseles gyümölcsparfé

Vegyél a boltban egy nagy doboz vanília jégkrémet, keverd össze felaprított gyümölccsel, egy kevés frissen aprított rozmaringgal(bazsalikom is jó), majd egy formában fagyaszd ki újra a fagyit.

4. Trópusi gyümölcsálom

Hozzávalók:

1 l ananászlé, 1 doboz kókusztej, 1 lime leve és reszelt héja

műanyag kávés poharak, eldobható pálcikák

Így készítsd:

Turmixold össze a hozzávalókat, ezzel az alappal töltsd 3/4-ig a műanyag poharakat. Tedd a poharakat a mélyhűtőbe, majd egy jó óra múlva, amikor az alap elkezd megfagyni, a jégkrémek tetejére tegyél egy-egy szelet lime-ot és szúrj bele egy-egy pálcikát.

Fotó: Markovics Gábor
címkék: