HARCÉL

Ko­vács Zol­tán: Nem kell se Weber, se Tim­mer­mans

A kor­mány sem Manf­red Weber nép­párti, sem Frans Tim­mer­mans szo­ci­a­lista csúcs­je­lölt eu­ró­pai bi­zott­sági el­nöki je­lölt­sé­gét nem tá­mo­gatja - erő­sí­tette meg a kor­mány ál­lás­pont­ját a nem­zet­közi kom­mu­ni­ká­ci­ó­ért és kap­cso­la­to­kért fe­le­lős ál­lam­tit­kár szer­dai bu­da­pesti saj­tó­tá­jé­koz­ta­tó­ján.
  • Szerző: ripost

Manfred Weber az elmúlt hónapokban többször megsértette a magyarokat, Frans Timmermans pedig "gyakorlatilag folyamatosan hazudott" Magyarországgal kapcsolatosan az EP-választási kampányban - fejtette ki Kovács Zoltán a kormányülés szünetében.

Az európai parlamenti (EP-) választáson a Fidesz-KDNP rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet aratott, így

Orbán Viktor miniszterelnök újfent megerősített mandátummal, megerősített formában képviselhette a magyarok érdekeit és szempontjait az európai uniós tagállamok állam- és kormányfőinek keddi brüsszeli csúcstalálkozóján.

Fotó: MTI

Manfred Webertől két nyilatkozatot is felelevenített Kovács Zoltán. Egyrészt azt, amikor márciusban az Európai Néppárt csúcsjelöltje kijelentette - idézte -, hogy a magyar kormánypártok szavazataival nem akar bizottsági elnök lenni; másrészt azt, amit tavaly decemberben mondott, hogy a Sargentini-jelentés szavazásán nem a Fidesz, nem Orbán Viktor ellen, hanem egész Magyarország ellen szavazott.

"Ezzel Manfred Weber alkalmatlanná vált arra, hogy Magyarország támogatását élvezze bármiféle jelölti versenyben".

Frans Timmermansról szólva pedig azt mondta: oldalakon keresztül tudná sorolná azokat a hazugságokat - például a sajtószabadság, a jogállamiság vagy az antiszemitizmus kérdésében -, amelyeket tényeknek beállítva közölt Magyarországról a szocialisták csúcsjelöltje.

A kormány csak olyan bizottságielnök-jelöltet tud majd elfogadni és támogatni, aki megfelel az Orbán Viktor által is ismertetett feltételeknek, vagyis

Eközben a címlapon

tiszteletben tartja a tagállamokat, nem alkalmaz kettős mércét, törekszik a migráció megállításra és védelmezi Európa keresztény gyökereit.