OTTHONKA

Ká­vé­zó­sa­rok régi aj­tó­ból: Ott­ho­nod éke lesz ez a DIY csoda

Kü­lö­nös öt­let­tel ruk­kolt elő egy ká­vé­imádó ma­gyar fe­le­ség. Azt kérte pár­já­tól, hogy va­diúj ká­vég­é­pük szá­mára épít­sen egy klassz kis sar­kot, hogy az ott­honi ká­vé­zás­nak is igazi jó han­gu­lata le­hes­sen. A férj meg­szívta magát és némi fa­hul­la­dék­ból olyat al­ko­tott, hogy az maga a csoda!

Szandi imádja a kávét, és úgy érezte, maga az ügy megérdemel egy stílusos sarkot, ahol békésen kortyolgathatja illatos és forró italát. Sikerült férjét, Szöllősi Pétert meggyőznie, így az ötletet hamarosan tettek követték. Összeszedtek néhány alkalmasnak tűnő, használt faanyagot: régi ajtót és asztalt, fali polcot, deszkákat, és kezdődhetett is a munka!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A felhasznált alapanyagok zöme tehát nem került semmibe, a költségeket az 50 db facsavar, a csiszolókorongok illetve a sötét dió lazúr és egy 4 m-es deszka jelentette - az egész nem volt 3000 forint.

A munka folyamata a következő volt:

1. Hamar összeállt a terv: a kimustrált ajtó szolgáltatja az alapot, erre kerülnek konzollal a polcelemek és a kamrában talált dobozból kialakított fiók, melyet régi esztergált lábak tartanak. Gyors vázlatrajzolás után az ezermester férj leszabta a deszkát a szükséges méretekre.

2. A már meglévő ajtót kissé lecsiszolták, a többi faelemet áthúzták lazúrral, majd száradás után az egészet visszacsiszolták a kívánt antik hatás miatt.

3. Elkészítették a fiókokat, felszerelték rá a régi, használt gombokat. A nagy ötlet az alábbi képen látható: A kapszulák számára külön-külön lyukakat vágtak, így mindegyiket szépen be lehet illeszteni a rendezett sorba.

4. Összecsavarozták az oldalakat, az alját, az asztal részt és felkerült a polc a tetejére. A bögretartó akasztók felszerelése volt az utolsó lépés.

Eközben a címlapon

5. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Szandi párja nem szereti a kávét, ő teázni szokott. Így a kis kávézópulton számos teakülönlegesség doboza is helyet kapott - ennyit mindenképpen megérdemel a szuper ezermester Szöllősi Péter!