újrahasznosítás

63 találat
INSIDER

Új időszámítás kezdődik a Lidl üzleteiben, már érvénybe is lépett!

Január 1-től új időszámítás kezdődik az újrahasznosításban!

OTTHONKA

Ki ne dobd a narancs héját, inkább add a növényeidnek!

Gyönyörűek lesznek tőle a szobanövények!

INSIDER

Repoharak: 7+1 pontos ajánlatcsomag készült Magyarországon

4500 kitöltött kérdőíven alapul a friss összeállítás.

OTTHONKA

Tönkrement a lepedő? Ki ne dobd, zseniális, mire használhatod!

Besárgult, elvásott, már nem kellemes benne aludni? Akármi is történt a régi lepedőddel, nem érdemes még a kukába dobni, hiszen a ház minden szegletében használhatod. Megmutatjuk, mi mindenre jó!

OTTHONKA

Eszméletlen, mennyi mindenre jó a kávézacc

A kávézacc általában gyorsan a kukába kerül, miután lefőtt a kávé. Pedig nem ott lenne a helye, hiszen ezerféle haszna van a háztartásban. Megmutatjuk, mire jó!

POLITIK

Felzabálja a jövőt a PET-palackokkal a Coca-Cola

Zajos kommunikációs kampányokkal igyekszik elfedni a Coca-Cola azt a rettenetes környezetszennyezést, amit a világban és Magyarországon is művel.

INSIDER

Találós kérdés: miből készült ez az ékszer?

Megmutatták a fiatalok, hogyan lehet értéket teremteni a szemétből.

ÉLETMÓDI

Mindig azon volt, hogy maradandót alkosson: Zoltán kezei közt arannyá válik a hulladék

Egyre többen gondolják úgy, hogy a szemétben landoló kacatok még használhatók valamire. Rónaszéki Zoltán épp így van ezzel, kezei közt pedig szinte arannyá válik minden hulladék! Zseniális remekműveket alkot!

INSIDER

5 ezerért szekrény? Fillérekért ad kincseket az újrahasználati központ

Másnak még jó lehet: lomtalanítás helyett vigyük ide a holminkat, és valaki szinte ingyen elviheti – erre az elvre jött létre Budapesten az FKF Szemléletformáló és Újrahasználati Központja. Sokan nem tudnak róla, pedig már megnyílt a második ilyen központ

YESSS

Hihetetlen lépésre szánta el magát a Lego

Keresi műanyag építőkockái újrahasznosításának lehetőségeit a Lego, a dán játékkészítő cég az Egyesült Államokban teszteli azt, hogy vásárlói visszaküldhessék neki a feleslegessé vált kockákat, amelyeket később tovább adnak más gyermekeknek.

OTTHONKA

Lehullott a tűlevél a fáról? Ne dobd ki, erre is használhatod!

Hamarosan itt a karácsonyfa leszedésének ideje, és sokan sajnálják kidobni ezt a szép növényt. Utánajártunk, hogy mire lehet használni például a leveleit.

OTTHONKA

Soha ne dobd ki a tojástartó dobozt, ennyi mindenre használhatod

Eddig te is min­dig kidobtad az üres to­jás­tar­tót, mert fe­les­le­gesnek érez­ted? Most meg­mu­tat­juk, mire tudod használni ezt a szemétnek hitt dolgot.

OTTHONKA

Kávézósarok régi ajtóból: Otthonod éke lesz ez a DIY csoda

Különös ötlettel rukkolt elő egy kávéimádó magyar feleség. Azt kérte párjától, hogy vadiúj kávégépük számára építsen egy klassz kis sarkot, hogy az otthoni kávézásnak is igazi jó hangulata lehessen. A férj megszívta magát és némi fahulladékból olyat alkot

OTTHONKA

Ne dobd ki a parafadugót, szuper, mit készíthetsz belőle

Sok olyan feleslegesnek tűnő dolog akad a háztartásban, amit az ember egyszerűen csak kidob. Nem is gondolnánk, hogy milyen remekül újrahasznosíthatók!

OTTHONKA

Csodát tesz a tea a kertben, így hasznosítsd a használt filtereket

Legtöbb ember eldobja a teafiltert, mert nem tudják, hogy akár a kertben is hasznosítható. Mutatunk néhány tippet, mire lehet a teát használni.

OTTHONKA

Ki ne dobd a reklámújságokat, fantasztikus, mit készíthetsz belőlük

Eszedbe ju­tott már, hogy jó lehetne valamire a renge­teg reklámújság, amit naponta bedobnak a postaládádba? Elképesztő ötletet mutatunk!

OTTHONKA

Ne dobd ki a régi farmered! Trendi cuccot csinálhatsz belőle

Hegyekben állnak otthon a régi nadrágok? Vagy kihíztuk mindet, vagy egyszerűen már nem divatosak. A lényeg, hogy soha többé nem fogjuk hordani őket. Viszont ez nem jelenti azt, hogy végleg le kellene mondanunk róluk.

OTTHONKA

Eszméletlen, mennyi mindenre jó egy régi kulcs

Mutatunk néhány zseniális ötletet, mit tudsz készíteni régi, használaton kívüli kulcsokból. Meg fogsz lepődni, hogy néhány rozsdás vasdarab milyen stílusossá teheti otthonod egy-egy részletét.

OTTHONKA

Hegyekben áll otthon az újságpapír? Elképesztő dolgot készíthetsz belőle

Eszedbe jutott már, hogy mi mindenre lehetne felhasználni a rengeteg papírt, ami felhalmozódott otthon a lakásodban? Ha elég ügyes vagy, neked is sikerülhet újrahasznosítanod.

OTTHONKA

Ezért gyűjtsd a babakajás üveget, rengeteg mindenre használhatod

Ahol pici gyerekek vannak, törvényszerű, hogy felhalmozódnak a bébiételes üvegek. Mutatunk néhány ötletet, mi mindenre használhatod őket.

OTTHONKA

Eszméletlen, mit készített a magyar anyuka műanyag palackokból!

Íme, a bizonyíték: kevés pénzből is csodás karácsonyi dekorációt varázsolhatsz otthonodba. Ennek a szarvasnak biztosan örülnek majd a gyerekek!

OTTHONKA

Ne dobd ki a müzlis dobozt, csodákat készíthetsz belőle

Szinte minden héten kidobsz egyet, pedig rengeteg mindenre felhasználható, és praktikus darabja lehet a háztartásodnak. Kár a kukában landolnia!

BIZARR

Sok otthon a porcica? Erre használhatod!

Így hasznosítható újra a háztartási por, piszok és szösz. Bár sokan biztosan nem fogják kipróbálni az efféle újrahasznosítást.

OTTHONKA

Ezért tedd a sajtreszelőt ősszel az asztal közepére

Nem kell kidobnod a régi, rossz sajtreszelőt, mert egy kis kreativitással a konyhán kívül is rengeteg mindenre használhatod.

OTTHONKA

Hegyekben áll otthon a magnókazetta? Ne dobd ki, aranyat ér!

Ha már évek óta kerülgeted a kazettákkal teli dobozokat, de nincs szíved kidobni őket, akkor mutatunk pár jó tippet. Úgysem használnád már semmire ezeket. Nincs veszítenivalód!

OTTHONKA

Ne dobd ki a konzervdobozt, szuper dolgokat készíthetsz belőle

Kinyitod a konzervet, felhasználod az ételt és automatikusan megy a kukába doboz? Nagy hiba, ugyanis eszméletlenül szuper dolgokat készíthetsz belőle.

OTTHONKA

Ki ne dobd az üres gyógyszerdobozt, ennyi mindenre használhatod

Hegyekben áll otthon a sok, apró műanyag doboz? Ki ne dobd, csak egy kis kreativitás kell hozzá és minden rendszerezve lesz.

OTTHONKA

Elképesztő, mi mindent készíthetsz egy farmernadrág szárából

Már rongyosra kopott a régi farmered, de nincs kedved kidobni? Mutatunk néhány nagyszerű ötletet. Alakítsd át, és használd fel valami teljesen másra.