OTTHONKA

Itt a legjobb őszi konyhatrükk: Gyönyörű piros lesz a zöldparadicsom

Ne bánkódj amiatt, hogy kint a szabadban már nem érnek be a paradicsomaid. Nagyanyáink ősi trükkje ma is tökéletesen mûködik! Mutatjuk a módszert, hogy lesz mindenszentekre piros és érett a paradicsom.

Még roskadoznak a paradicsomtövek a rengeteg zöld paradicsomtól, de hamarosan jönnek a komoly éjszakai hidegek, és a termésnek esélye sincs beérni. Szabad földön legalábbis. Szerencsére a magyar háziasszonyok ismerik a legjobb módszereket arra, hogyan lehet frissen megmenteni a vitamindús, nagyon egészséges bogyókat!

Boros Vali Facebook csoportjának háziasszony csapata remek paradicsom-érlelő ötlettel állt elő. Egy kedves hölgy lefotózta és meg is mutatta a módszert.

Valósággal felrobbant a net! Még most is dőlnek a hozzászólások zöld paradicsom-ügyben! Úgy tűnik, nagyon sokakat érint a kérdés. Mert ugyan zöld paradicsomból príma savanyúság vagy akár lekvár is készülhet, de az igazi mégiscsak az amikor beleharaphatsz a friss, bogyós tera  Így viszont nekünk elég ellesni és betartani a tanácsokat! A szuper ötleteket követve még sokáig friss, kerti paradicsom kerülhet az asztalunkra.

Lássuk az ötleteket, hogy lehet pirossá varázsolni a zöld paradicsomot!

 

1. Én csak simán lazán egymás mellé raktam őket, időnként átnéztem, kiszedtem az éretteket és a rosszakat, a többit pedig hagyom érni a spejzban. Ha igaz, kapok az unokanővéremtől az idén és elrakom ismét a spejzba.

(Szijártó Istvánné Ilcsi)

2. Teljesen be kell csomagolni én úgy tudom :)
(Ulmann Krisztina)

3. Tojástartó tálcára teszem, és nem takargatom, konyha szekrény tetején várja, hogy beérjen, általában Mindenszentekre megérik!!

(Kovács Józsefné Etelka)

4. Teljesen be kell takarni

(Tresó Tibor)

5. Ezek a paradicsomok, ha dobozban vannak, tedd rá a tetejét, olykor nézd meg, mert előfordul, hogy egy-egy darab romlani kezd, akkor azt kidobod és ha a körülötte lévő papír nem "ázott el" maradhat, de ha igen, akkor cseréld szárazra!

(Zsuzsa Rebeka - Suzy Lázár)

6.  Tavaly hagyományos tojástartókba tettem. Amik belefértek, szépen beértek és megmaradtak. Mindenképp hűvös helyen kell tárolni.

(Stier Mónika)

7. A tetejét is be kell takarni papírral.

(Szendrei Mária)

8. Lehet 5 literes üvegbe is tenni és az ablakba vagy a napra tenni

(Bakosné Sélley Lívia)

9. Igen, ez pont jó így, majd a paprikát is így rakom el

(Boros Valéria - Vali hagyományos konyhája, admin)

 
 
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?