FITTFAZÉK

Ilyen spa­get­tit még nem ettél, le­esik az állad!

Ne le­pődj meg, ebben a fo­gás­ban tész­tát bi­zony nem ta­lálsz! Igaz, hogy épp ez a lé­nyeg, hi­szen így sok­kal egész­sé­ge­sebb! Fi­gyeld ezt a zse­ni­á­lis trük­köt!

Egy ügyes eszköz - az úgynevezett zöldségspirálozó gép - valóságos áldás az egészséges étkezés követői számára. Hosszú, körkörös csíkokra vágja a zöldségeket, amit aztán tésztaként használhatsz fel. Rendkívül népszerű az így nyert cukkinispagetti, de a nagy gumójú édesburgonyából talán még könnyebb kinyerni a hosszú csíkokat, szuper spagetti készülhet belőlük! Nézd csak meg ezt a videót!

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Sweet Potato Carbonara with Spinach & Mushrooms Sweet Potato Carbonara with Spinach & MushroomsGet the recipe: http://ow.ly/105UL4 Közzétette: EatingWell – 2016. március 30.

Spenótos-gombás carbonara

Hozzávalók:

1 fej édesburgonya (kb. 50 dkg)

20 dkg csiperke gomba

20 dkg spenótlevél

10 dkg baconszalonna

10 dkg reszelt parmezán

Eközben a címlapon

3 tojás

3 cikk fokhagyma

olívaolaj

só, bors

Így készítsd:

1. Spirálozd le az édesburgonyát, majd az így kapott "tésztát" dobd a forrásban lévő sós vízbe. 1,5-3 percig főzd, tovább ne, mert szétesik! Szűrd le.

2. Üsd fel a tojásokat, majd keverd össze a reszelt parmezánnal, az őrölt borssal és a sóval. Kevés főzővízzel (max. 1/2 dl) engedd fel, majd az így kapott sűrű masszával forgasd össze a zöldségspagettit.

3. Kevés olíván pirítsd össze a szalonnát és a gombát, majd add ehhez az alaphoz a zúzott fokhagymát és a spenótot. 1-2 percig hagyd dinsztelődni, majd fogasd össze az előkészített zöldségspagettivel.

Jó étvágyat!

Meg fogsz lepődni, milyen finom!