LEHÚZÁS

Így lop­ják el a vissza­já­ró­dat a BKK au­to­ma­ták­ból!

Lehet, hogy veled is meg­esett már, hogy a BKK jegy­au­to­mata le­nyelte a vissza­járó pén­ze­det! Mu­tat­juk, ho­gyan pisz­kál­ják meg a csa­lók a gépet, hogy ké­sőbb ők te­hes­sék zsebre a zse­tont!

Szerkesztőségünk több munkatársa is belefutott már hasonló lenyúlásba. Volt aki a bérletvásárlás után nem kapta meg a visszajáró 500-ast, másoknak kétezerbe fájt 2 darab jegy megvásárlása. Egyik esetben sem jött ki a visszajáró pénz az automata pénzkiadó nyílásán!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mindannyian tudtuk, hogy valami trükk lehet a dologban, de nem vettük észre, mi lehet a baj! Most egy blogger lerántotta a leplet a csalók egyik kedvenc pénzszerzési módszeréről. A trükk ugyan szakállas, de az újdonságnak számító BKK automatákon eddig még nem találkoztunk vele. A nyáron már az RTL híradó is beszámolt hasonló trükközésekről.

A lényege, hogy egy 3x3 centis, átlátszó műanyagdarabot vágnak ki a csalók, amit aztán az automata pénzkiadó nyílásába illesztenek, hogy a visszajáró ne hullhasson ki rajta. A pénz ilyenkor megakad, ezért érdemes kicsit megpiszkálni a kiadó nyílást, hátha van benne egy műanyagdarab. Ezt találta meg az egyik blogger is, aki ezután az előző vásárlók apróját is megkapta. A teljes történet itt olvasható!

A cikk alatt számos kommentelő megjegyezte, hogy szemtanúja volt, amikor a csalók elhelyezik a kis műanyagdarabot a gépekben, vagy éppen a zsákmányt söpörték be. A hatóságok vajon ilyenkor hol vannak?

Az rendben is van, hogy folyamatosan sulykolják a vásárlókba, hogy ellenőrizzék a pénzkiadó nyílásokat, de ezt talán nem nekik kellene megtennük, hanem a karbantartó személyzetnek! Ráadásul elvileg kamerával is figyelik a gépek használóit!

Ha az automata környékén hajléktalanokat látsz őgyelegni, könnyen lehet, hogy éppen az apródra várnak, amit majd ott hagysz nekik a gépben!

Ha hasonló kár ér, csak hívd fel az automatán látható telefonszámot, jelentsd be a problémádat, és hogy mennyi pénzed ragadt bent a gépben! A vásárlásokat rögzíti a gép, így tudni fogják, hogy pontosan mennyi pénz jár vissza neked, és nem csak kamuzol. Ezt 30 napon belül postázzák. Legalábbis a BKK szerint!