FITTFAZÉK

Glu­tén­ér­zé­ke­nyek­nek is jár a pa­la­csinta!

Sokak éle­tét ke­se­ríti meg a glu­tén, vagyis a ga­bo­ná­ban ta­lál­ható ártó fe­hérje. Ezt a pa­la­csin­tát azon­ban az ér­zé­ke­nyek is bát­ran ehe­tik! Sőt! A di­é­tá­zók is imádni fog­ják, hi­szen hoz­zá­adott cuk­rot sem tar­tal­maz. Bün­tet­len él­ve­zet, pró­báld ki!

Egyszerűen és gyorsan fehér liszt és cukor hozzáadása nélkül elkészítheted ezt az ínycsiklandó palacsintát, amit diéta  alatt is bátran fogyaszthatsz. Sőt, ami a legjobb benne, hogy gluténmentes, így a gluténérzékenyek kedvence lehet.

Alapanyaga a nyílgyökérliszt, ami íztelen, fehér színű, por állagú (hintőpor jellegű), nagyon könnyen emészthető, egészséges lisztpótló termék. A bennszülött karibi lakosok a nyilak által okozott sebeiket ezzel a növénnyel gyógyították, innen ered a neve. A nyílgyökér gluténmentes, gyakorlatilag "minden mentes" konyhai alapanyagok közé sorolható.  Rendkívül egészséges növényi por. Bátran használd! Az elkészült palacsintát eperrel és csokiszósszal is bolondíthatod, hogy még finomabb legyen!

EZEKET OLVASTAD MÁR?
(Fotó: thismamacooks)
(Fotó: thismamacooks)

Palacsintatészta

Hozzávalók:

  • 2 nagy tojás
  • 1.5 dl mandulatej
  • 6 evőkanál nyílgyökérliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál növényi olaj, pl. kókuszolaj
  • pici só

Így készítsd:

Egy nagy tálba üsd bele a tojásokat, majd kézi mixerrel verd fel, amíg halványsárga nem lesz: kb. 2 perc. Öntsd hozzá a mandulatejet, a nyílgyökérlisztet, a sütőport, az olajat és pici sót, és keverd jól össze. 

Olajozd be a palacsintasütő serpenyőt, majd közepes lángon forrósítsd fel. Önts egy fél merőkanálnyi palacsintatésztát a serpenyőbe, oszlasd el, és süsd meg mind a két oldalát szép halványbarnára.

(Fotó: thismamacooks)
(Fotó: thismamacooks)

Csokiszósz

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál holland (cukrozatlan) kakaópor
  • 2 kávéskanál édesítőszer (ízlés szerinti mennyiség)
  • pici só
  • 1 dl víz

Elkészítése:

Keverd össze egy kisebb lábasban a kakaóport, az édesítőszert, a sót, majd öntsd rá a vizet, és néha-néha megkeverve forrald fel. Amikor felforrt, akkor vedd le a lángot és alacsony lángon főzd még 1-2 percig. Vedd le a tűzről, kevergesd meg és hagyd hűlni.

A palacsintát hajtsd össze a kívánt módon, eperszemekkel díszítsd, és öntsd le a csokiszósszal.

Eközben a címlapon

Jó étvágyat!