KÜLFÖLD

Fon­tos helyre uta­zik Orbán - újabb szö­vet­sé­ge­se­ket gyűjt­het a mi­nisz­ter­el­nök!

A ma­gyar for­rá­sok egy­előre nem erő­sí­tet­ték meg, de az oszt­rák lapok már tény­ként ke­ze­lik a ja­nuár végi Kurz-Orbán ta­lál­ko­zót!

Nagyszabású találkozón vesz részt Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor Bécsbena nemrég megválasztott konzervatív osztrák kancellárral,Sebastian Kurzzal - írja a Die Presse diplomáciai forrásokra hivatkozva.

(MTI)
(MTI)

Kurz kancellár szóvivője, Etienne Berchtold újságírói kérdésre úgy fogalmazott, hogy „még nem akarta világgá kürtölni a dátumot”. De azt megerősítette, hogy a hónap végén - várhatóan január 30-án - lesz ilyen találkozó.

Külön érdekesség, hogy Ausztria kormányfője az elsők között fogadja Orbánékat a nemzeti delegációk közül. Ez talán nem véletlen, hisz az osztrák migrációs politika nagyon egybecseng a magyar állásponttal.

Kurz véleménye szerint az európai belső határok csak akkor lehetnek nyitva, ha a külső határokat rendesen védik. Több beszédében pedig kihangsúlyozta, hogy a migránsok kvóták szerinti elosztása életképtelen elképzelés, ami egyáltalán nem orvosolja a kontinenst sújtó problémát.