Létrehozva: 2016.08.26.

Felhőkalács lett a diétázók nagy reggeli kedvence

Diétázol, de mégis szívesen ennél egy kis kalácsot, cukormentes lekvárral? Készítsd el magadnak ezt a finomságot! A felhõkenyér után, most megérkezett a felhõkalács, mely összesen 4g szénhidrátot tartalmaz.

Könnyű, rugalmas, pihe-puha, és közben mégsem esik darabjaira evés közben.

HOZZÁVALÓK 10 személynek:

  • 6 db tojás
  • ½ csésze tejsavó fehérje por  (Szójaprotein is megfelelő, ha allergiás vagy a tejsavó fehérjére).
  • ¼ tk  só
  • kókuszolaj (a sütőforma kikenéséhez)
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Válaszd el a tojások fehérjét a sárgájától. (Nagyon gondosan járj el, nehogy akár egy pici sárgája kerüljön a fehérjékhez). A fehérjéket egy nagy tálba, a sárgájákat egy kis tálba tedd.

    2. Kézi mixerrel (vagy habverővel) verd a fehérjéket kemény habbá (5-6 perc).

    3. Add hozzá a tejsavó fehérje port, a tojássárgákat, a sót, és kézi habverővel vagy villával gyengéden keverd össze.

    4. Olajozd ki a sütőformát, és öntsd bele a keveréket.

    5. 175-180 Celsius fokon süsd 35-45 percig, vagy amíg át nem sül.

    6. Tálalás előtt hagyd kihűlni.

    A kalács sülés közben magasra emelkedik, ám lehűlés után visszaesik. Ne aggódj emiatt. Legjobb, ha a sütőformában hűl ki teljesen.

    Tipp:

    Variáld tetszés szerint! Édesítsd Lovely Sweet-tel, tedd izgalmassá kedvenc zöld fűszereddel, növeld a rosttartalmát darált lenmaggal vagy chiamaggal.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek