tóth gabi
Diétázol, de mégis szívesen ennél egy kis kalácsot, cukormentes lekvárral? Készítsd el magadnak ezt a finomságot! A felhõkenyér után, most megérkezett a felhõkalács, mely összesen 4g szénhidrátot tartalmaz.
Könnyű, rugalmas, pihe-puha, és közben mégsem esik darabjaira evés közben.
1. Válaszd el a tojások fehérjét a sárgájától. (Nagyon gondosan járj el, nehogy akár egy pici sárgája kerüljön a fehérjékhez). A fehérjéket egy nagy tálba, a sárgájákat egy kis tálba tedd.
2. Kézi mixerrel (vagy habverővel) verd a fehérjéket kemény habbá (5-6 perc).
3. Add hozzá a tejsavó fehérje port, a tojássárgákat, a sót, és kézi habverővel vagy villával gyengéden keverd össze.
4. Olajozd ki a sütőformát, és öntsd bele a keveréket.
5. 175-180 Celsius fokon süsd 35-45 percig, vagy amíg át nem sül.
6. Tálalás előtt hagyd kihűlni.
A kalács sülés közben magasra emelkedik, ám lehűlés után visszaesik. Ne aggódj emiatt. Legjobb, ha a sütőformában hűl ki teljesen.
Variáld tetszés szerint! Édesítsd Lovely Sweet-tel, tedd izgalmassá kedvenc zöld fűszereddel, növeld a rosttartalmát darált lenmaggal vagy chiamaggal.