FAZÉK

Forró fa­hé­jas-gyü­möl­csös párna! Vi­gyáz az ala­kodra és is­teni finom!

Íme, a tö­ké­le­tes őszi fi­nom­ság! Fa­héj­tól il­la­tos, gyü­möl­csös töl­te­léke csá­bí­tóan kré­mes! Rop­pan, ha be­le­ha­rapsz, bel­seje mégis lágy. Rá­adá­sul biz­to­san nem hiz­lal, ne hagyd ki!

Forró fahéjas-gyümölcsös párna

Leves mellé komplett vacsorád lehet. Csomagolhatod a gyereknek suliba, de magaddal viheted a munkahelyre is, ennél finomabb és egészségesebb nasit úgysem találsz!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Knap Daniella receptje (15-17db-hoz)

Tészta:

  • 75g zabpehelyliszt
  • 90g Update1 Master mix
  • 150g tej
  • 40g olvasztott kókuszzsír
  • 1tk Update1 Lovely sweet édesítő
  • 1csipet só

Töltelék:

  • 250g felkockázott őszi gyümölcs (alma, szilva, körte)
  • 10g tápióka keményítő
  • 125 g víz
  • 1/2 kupaknyi Update1 Lovely sweet édesítő
  • 1mk fahéj

Sütéshez: Update1 kókuszzsír

Eközben a címlapon

Így készítsd: A tésztához a hozzávalókat gyúrd alaposan össze. Fóliával letakarva kb 20-30 percig pihentesd hűtőben.

Közben készítsd el a tölteléket: a gyümölcsöt kockázd fel, tedd egy kisebb lábosba. Szórd rá a keményítőt illetve a fahéjat, mérd rá az édesítőt, majd kevés vízzel főzd össze. Akkor jó, amikor a töltelék a keményítőtől szépen besűrűsödik. Hagyd kihűlni.

A tésztát vedd ki a hűtőből, ha keménynek találod, gyúrd át. Kezed melegétől jól formázható lesz. A tésztát 25 g-os darabonként formázd golyókká.

Ezután a tésztagolyókból nyújts kerek lapokat. Ha van derelyeformád, az szuper, de anélkül is elkészítheted, például egy hasonló formájú tálka segítségével. A lényeg, hogy úgy nyújtsd ki a tésztát, hogy a perem mentén később szépen össze lehessen tapasztani.  Helyezd a kinyújtott lapot az öblös formádra, kanalazz bele egy kevés tölteléket, majd félbehajtva tapaszd össze a tésztát. 

Az így elkészített párnácskákat forró kókuszzsírban süsd ki.

Forrón kínáld, és söpörd be a dicséreteket, mert ez bizony isteni finom! Tippek:

  • A formát mindig szórd meg egy kis reformliszttel, mielőtt beletennéd a következő tésztalapot. Így biztosan nem ragad bele a tészta!
  • Mindegyik párna készítésénél keletkezik egy kis maradék tészta. A leeső darabkákat gyűjtsd össze, mert ezekből akár még 3 db párna összejöhet!
  • Ne tegyél túl sok tölteléket egy-egy lapba, mert sütés közben kifolyhat!
  • Sütéskor nagyon figyelj, mert hamar elkészül a süti, nehogy megégjenek!
  • Forrón a legfinomabb, de ha kihűl akkor is szuper, mert nem szárad ki!