Létrehozva: 2021.01.12.

Eszméletlen, mit művel a lábasokkal a szódabikarbóna

Ha még nem gondoltál arra, hogy mosogatásnál is hasznát veheted ennek a csodaszernek, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld! Olyan ragyogóak lesznek tőle a fazekaid, hogy nem hiszel a szemednek...

Sokszor olyan brutálisan leég az étel a fazékban, hogy még a több órás áztatás se segít rajta – sőt, az erős súrolás is kilátástalannak tűnik. Utóbbi ráadásul könnyen ejthet karcolásokat is a fazék belsején, ami elkeserítő látvány. Ha van otthon szódabikarbónád és eceted, akkor könnyen orvosolhatod ezt a problémát.

Fotó: pixabay

Készítsd elő a lábast, ugyanis gyorsan kell majd dolgoznod. Fogj nagyjából egy evőkanálnyi szódabikarbónát, és szórd rá a mosogatószivacsra. Utána nagyjából ugyanennyi ecetet löttyints rá, és amint habzani kezd a keverék, dörzsöld be vele a leégett foltot a lábason. Utána hagyd hatni 10-15 percig.

Ezután nincs más dolgod, mint nedves szivaccsal áttörölni a lábast, majd alaposan elöblíteni. A kezelés után úgy fog ragyogni a lábasod, mint vadonatúj korában.

Fotó: Pixabay.com

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek