Létrehozva: 2018.08.23.

Főtt kukorica 5 perc alatt? Igen, nem lehetetlen

Tedd könnyebbé az életedet. Ha van mikród, ne csak az ételt vagy a kávédat melegítsd benne! Meg fogsz lepõdni, mi minden másra is jó a szerkezet! Számtalan háztartási munkát tehetsz vele egyszerûbbé, gyorsabbá.

Szerző Rózsa Dia

Ha van mikród, ne csak melegítésre használd! Most öt különböző megoldást mutatunk, mellyel az életedet egyszerűbbé vagy éppen nagyszerűbbé teheted vele.

Főtt kukorica 5 perc alatt!

A kukorica nagyon finom és egészséges étel! Csak ne kéne olyan sokáig főzni… Ha van mikród, pár percre rövidül a várakozás.

1. Nedvesíts be egy papír kéztörlőt. Nyomd ki belőle a vizet. Tekerd bele a kukoricacsövet, és helyezd egy mikrózható tányérra.

2. Kapcsold 5 percre, magas hőfokra. Ha kész, hagyd hűlni kicsit, majd fejtsd le róla a papírt.

3. Kend be mindenütt vajjal, sózd és borsozd ízlés szerint.

 

Fokhagymatisztítás

Szinte minden háziasszony gyűlöl fokhagymát tisztítani, mert sokáig tart, és büdös lesz tőle a kezünk.

Hívd segítségül a mikródat! Csupán 20 másodpercre tedd bele a fokhagymafejet, és utána kivéve szinte magától ledobja a héját.

 

Fűszernövény szárítás

Most olcsón beszerezheted a zöld fűszernövényeket, ilyenkor érdemes szárítani is. Mindez a mikróban 2-4 perc alatt elkészül! A megmosott, lecsepegtetett friss fűszert tedd egy papírtányérra vagy papírtörlővel fedett tányérra. Magas fokozaton 30 másodpercre kapcsold be a gépet, majd az újabb 30 másodperc előtt fordítsd meg a növényt! Addig folytasd, míg tökéletesen ki nem szárad!

 

Ehető tányér sajtból

Szeretnéd, ha mindenki odáig lenne a kreativitásodtól? Máris mutatjuk, mit tegyél!

Fektess sütőpapírt egy tányérra. Vágd körbe a tányér mentén. Szórj frissen reszelt parmezán sajtot a közepébe, és simítsd szét korong alakban. Tedd magas fokozatra a mikróba, és kb. 2 perc alatt süsd aranybarnára. Ha kész, papírral együtt, sajttal lefelé fektesd egy kis tálkába. Egy másik, pontosan beleillő tálkát rányomva formázd tálka alakúra a sajtot. Hagyd kihűlni és megkeményedni. Óvatosan távolítsd el a tálakat és a papírt. Ugyanazt a papírt többször is felhasználhatod a következő sajt-tálak készítéséhez. Jól mutat, ha salátát tálalsz benne. Ha véletlenül eltörted volna, törd további darabokra, és szórd a salátára!

Szerző Rózsa Dia

Ez is érdekelhet

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

borsonline.hu

Fejlemény: pár hónapon belül kitoloncolhatják Harry herceget Amerikából

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

hirtv.hu

Itt vannak a bizonyítékai annak, hogy milyen agresszívek az illegális migránsok + képgaléria

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

travelo.hu

Videó: Ezek a legszebb, kevésbé ismert horvát vízesések, amiket látnod kell!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

OTTHONKA

Mutatjuk, miért érdemes lakást venni a körúton

OTTHONKA

Ultrahanggal a vakondok ellen? Ez tényleg működik!

OTTHONKA

Így választhatsz jó zöldségpalántákat