OTTHONKA

Főtt ku­ko­rica 5 perc alatt? Igen, nem le­he­tet­len

Tedd könnyebbé az éle­te­det. Ha van mik­ród, ne csak az ételt vagy a ká­vé­dat me­le­gítsd benne! Meg fogsz le­pődni, mi min­den másra is jó a szer­ke­zet! Szám­ta­lan ház­tar­tási mun­kát te­hetsz vele egy­sze­rűbbé, gyor­sabbá.

Ha van mikród, ne csak melegítésre használd! Most öt különböző megoldást mutatunk, mellyel az életedet egyszerűbbé vagy éppen nagyszerűbbé teheted vele.

Főtt kukorica 5 perc alatt!

A kukorica nagyon finom és egészséges étel! Csak ne kéne olyan sokáig főzni… Ha van mikród, pár percre rövidül a várakozás.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Nedvesíts be egy papír kéztörlőt. Nyomd ki belőle a vizet. Tekerd bele a kukoricacsövet, és helyezd egy mikrózható tányérra.

2. Kapcsold 5 percre, magas hőfokra. Ha kész, hagyd hűlni kicsit, majd fejtsd le róla a papírt.

3. Kend be mindenütt vajjal, sózd és borsozd ízlés szerint.

Eközben a címlapon

Fokhagymatisztítás

Szinte minden háziasszony gyűlöl fokhagymát tisztítani, mert sokáig tart, és büdös lesz tőle a kezünk.

Hívd segítségül a mikródat! Csupán 20 másodpercre tedd bele a fokhagymafejet, és utána kivéve szinte magától ledobja a héját.

Fűszernövény szárítás

Most olcsón beszerezheted a zöld fűszernövényeket, ilyenkor érdemes szárítani is. Mindez a mikróban 2-4 perc alatt elkészül! A megmosott, lecsepegtetett friss fűszert tedd egy papírtányérra vagy papírtörlővel fedett tányérra. Magas fokozaton 30 másodpercre kapcsold be a gépet, majd az újabb 30 másodperc előtt fordítsd meg a növényt! Addig folytasd, míg tökéletesen ki nem szárad!

Ehető tányér sajtból

Szeretnéd, ha mindenki odáig lenne a kreativitásodtól? Máris mutatjuk, mit tegyél!

Fektess sütőpapírt egy tányérra. Vágd körbe a tányér mentén. Szórj frissen reszelt parmezán sajtot a közepébe, és simítsd szét korong alakban. Tedd magas fokozatra a mikróba, és kb. 2 perc alatt süsd aranybarnára. Ha kész, papírral együtt, sajttal lefelé fektesd egy kis tálkába. Egy másik, pontosan beleillő tálkát rányomva formázd tálka alakúra a sajtot. Hagyd kihűlni és megkeményedni. Óvatosan távolítsd el a tálakat és a papírt. Ugyanazt a papírt többször is felhasználhatod a következő sajt-tálak készítéséhez. Jól mutat, ha salátát tálalsz benne. Ha véletlenül eltörted volna, törd további darabokra, és szórd a salátára!