MANI

Így vágd fel a dinnyét, hogy könnyű le­gyen ki­ma­gozni!

Van egy na­gyon egy­szerű trükk, ami­nek a se­gít­sé­gé­vel úgy lehet a gö­rög­dinnyét fel­vágni, hogy a le­hető leg­ke­ve­sebb időt kell­jen a ma­go­zás­sal el­töl­teni.
  • Szerző: MZ/x

Először is vágjuk félbe a dinnyét, amihez használjunk minél élesebb kést, nehogy magától repedjen a héj.

Ahhoz, hogy meg tudjuk határozni a magok helyét, keressük meg a gyümölcs közepéből kiinduló halvány vonalakat!

Ezeknek a vonalaknak a mentén vágjuk fel további cikkekre a dinnyét!

Minden felet 12, vagy 15 szeletre, mérettől és ízléstől függően!

Az így felvágott dinnyeszeleteken a magok 9 szelet esetén a szelet egyik oldalára, 15 szeletnél pedig mindkét oldalra kerülnek. Így könnyen és gyorsan el lehet távolítani evés előtt.

(9 szeletnél valószínűleg mindegyikben lesz mag, 15-nél viszont csak 6 szeletben.)

Akinek nincs baja a magokkal, és gyorsan szeretne felvágni egy görögdinnyét falatnyi darabokra, az fektesse a deszkára arccal lefelé(héjával felfelé)a gyümölcsöt, és mintha hagymát kockázna, egyszerűen szeletelje fel!