FAZÉK

Ez lesz a ka­rá­csony nagy do­bása! Ezt ké­szítsd majd reg­ge­lire

Ked­ven­ced a to­já­sos reg­geli? Ka­rá­csony­kor sem kell le­mon­da­nod róla. Ám azért az év leg­szebb ün­ne­pén ruk­kolj elő va­lami új­don­ság­gal. Zse­ni­á­lis öt­le­tet mu­ta­tunk, mellyel min­den­kit le­ve­szel a lá­bá­ról.

Karácsonykor sem kell megfosztanod magad a kedvenc a reggelidtől. Ám azért mégse legyen ugyanolyan, mint az év többi napján. Egy kis csavarral az elkészítés módjában máris ünnepivé varázsolhatod.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Máris mutatjuk, mire lesz szükséged hozzá, és hogyan állj neki.

Hozzávalók:

  • 3 szelet kenyér (lehet kalács is)
  • karácsonyi motívumos sütemény kiszúró
  • 6 tojás (személyenként 2 db)
  • tej
  • aprított petrezselyem zöldje
  • vágott snidling (metélőhagyma)
  • bors
  • reszelt cheddar sajt
  • vaj

Elkészítés:

1. A karácsonyi mintás sütikiszúróval vágj lukat a kenyérszeletbe.

2. Egy kis tálban jól keverd össze a tojást a tejjel, petrezselyemmel, metélőhagymával, sóval, borssal.

3. Szórd bele a reszelt sajtot, és azzal is keverd el.

4. Egy serpenyőbe dobj egy kis vajat, forrósítsd föl.

Eközben a címlapon

5. Helyezd bele a kivágott bélű kenyeret, és süsd 2 percig.

6. Töltsd ki a kivágott űrt a tojáskeverékkel.

7. Takard le fedővel a serpenyőt, és süsd további 4 percig. 

8. A kivágott kenyérdarabokat se dobd ki! Kend meg vajjal, fektess rá ugyanolyan formájú sonkaszeletet, és díszítsd színes (sárga, piros, zöld) kaliforniai paprika darabkákkal.