FITTFAZÉK

Esz­mé­let­len finom a leg­újabb rán­tott hús: egész­sé­ges, mégis rop­pa­nós a panír!

Mos­tan­tól a di­é­tá­zók­nak sem tilos a rán­tott hús! A leg­újabb, kó­kusz­bun­dás mód­szer­rel ki­ik­ta­tod ebből a fi­nom­ság­ból a hiz­laló szén­hid­rá­to­kat. Kós­told meg, is­teni finom!

Valósággal felrobbantotta az internetet ez a recept, eddig csaknem  tízmillióan olvasták el, félmillióan pedig megosztották ismerőseik között. Mindazok, akik elkészítették ezt a brutálisan finom rántott husit, nem győznek hálálkodni az ötletért, hiszen ennyire szuper módon még sosem sikerült kizárni ebből a népszerű fogából a hizlaló zsemlemorzsát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Helyette ezúttal kókuszreszelékkel panírozunk! 

Így sokkal egészségesebb a rántott hús, és ugyanolyan ropogós, mint a hagyományos panírral. Nem kell megijedni, nem lesz sütemény íze a húsnak!

Kókuszbundás rántott csirkecsíkok

Fotó: Pinterest

Hozzávalók:

2 csirkemell, felcsíkozva

1 csipet curry por (elhagyható)

1/2 pohár kókuszliszt vagy U1 Norbi liszt

Eközben a címlapon

2 pohár kókuszreszelék

3 tojás

só, bors

olaj a sütéshez

Fotó: Pinterest

Így készítsd:

1. A csirkemellet vágd fel hüvelykujjnyi csíkokra, majd sózd be ízlésed szerint.

2. Készítsd elő a panírozáshoz az alapanyagokat. A liszthez adj egy késhegynyi curry port, a tojást verd fel pici sóval, a kókuszreszeléket forgasd át.

3. A húscsíkokat bundázd be a következő sorrendben: liszt - tojás - kókuszreszelék.

4. A bepanírozott húscsíkokat bő olajban süsd ki, figyelj, nehogy megégjenek. A kész husidarabokat papírtörlőre szedd ki, hogy a fölösleges olajat elszívja.

Fotó: Pinterest

Frissen, forrón, zöldfűszeres majonézzel, egészséges körettel kínáld! Isteni finom!

Fotó: Pinterest

TIPP:

Készítheted tepsiben is, ebben az esetben locsold be olajjal a bebundázott húsdarabokat, mielőtt betolod a 180 fokra előmelegített sütőbe! Így 30 perc elkészítési idővel számolj!