LEHÚZÁS

Ér­vény­te­len pa­pír­pénzt ka­pott az au­to­ma­tá­ból a zalai asszony!

Ho­log­ram nél­küli ezer­fo­rin­tost adott egy ATM-au­to­mata egy za­la­eger­szegi nőnek, aki csak akkor vette észre az ér­vény­te­len ban­kót, ami­kor fi­zetni akart vele.

Meglepő dolgot tapasztalt egy zalaegerszegi asszony, amikor a boltban akart fizetni azzal a pénzzel, amit korábban egy automatából vett fel. Kiderült ugyanis, hogy nála lévő 9 ezer forintból az egyik papírpénz érvénytelen,

olyan ezerforintost adott ki az ATM, amin nem volt hologramcsík.

Az észrevételt a Zalai Hírlap továbbította az érintett pénzintézetnek, amelyik banktitokra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni a konkrét esetről, csak általánosságban tudtak nyilatkozni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mint írták, az ATM-ek feltöltésekizárólag a Magyar Nemzeti Bank rendeletében meghatározottak szerint történhet. Eszerint csak azokat a bankjegyeket lehet az automatákba visszaforgatni, amelyeket az MNB által meghatározott hardver- és szoftververzióval rendelkező bankjegyvizsgáló gép forgalomképesnek minősített.

Viszont, ha ilyen ügyben panasz érkezik hozzájuk, úgy a pénzfelvétel pontos idejének ismeretében ellenőrizni tudják, hogy a konkrét tranzakcióhoz tartozó töltés során előfordult-e valamilyen bankjegy-feldolgozógép-probléma, és kivizsgálható az is, hogy

miként mehetett át a gépen korábbi kiadású, nem forgalomképes pénz.

Jó hír, hogy ilyen esetben viszont a forgalomból már kivont, vagy sérült bankjegyet a bankfiókok díjmentesen kicserélik.