KÜLFÖLD

Tegnap éjszaka - Újabb késelés Bécsben!

A támadó nekirontott egy osztrák katonának, aki először könnygázzal próbálkozott elhárítani a támadást, majd háromszor rálőtt.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az iráni nagykövet bécsi rezidenciájánál szolgáló osztrák katona agyonlőtte 26 éves támadóját - közölte a helyi rendőrség szóvivője.

A késelő minden előzetes figyelmeztetés nélkül rontott neki a katonának, aki először könnygázzal próbálkozott elhárítani a támadást, majd háromszor rálőtt.

A késelő a helyszínen meghalt, a rendőrség lezárta a környéket. A katonát sokkos állapotban kórházba szállították.

Michael Bauer, az osztrák védelmi tárca szóvivője az incidensről elmondta: "a dolgok jelenlegi állása szerint a katona mindenben helyesen cselekedett".

Szombaton is történt egy késes támadás. Akkor egy támadó súlyosan megsebesített egy  egy 32 éves algériai férfit. Az eset Bécs egyik drogelosztó központjában, egy metróállomás közelében történt.

Az áldozatot válságos állapotban szállították kórházba a Bécs Brigittenau kerületében elkövetett támadás után. Szemtanúk szerint az algériai férfi szóváltásba keveredett és dulakodni kezdett egy másik férfival. Ellenfele - aki ugyancsak migráns - először egy fémlánccal ütötte meg, majd kést rántott és több helyen is megszúrta, többek között a szívét is megsebesítette.

Az incidens a Jagerstrasse metróállomás közelében történt, amelynek környékén az utóbbi időben megszaporodtak a kisebb drogeladási ügyletek - jegyezte meg az APA osztrák hírügynökség.

Szerda este pedig egy afgán bevándorló késelt meg összesen négy embert - egy osztrák család három tagját és egy másik afgán férfit - Bécsben. A támadások egyik áldozata válságos állapotba került, de azóta már túl van az életveszélyen.

A támadás után nem sokkal elfogott gyanúsított ausztriai előéletéről Gerhard Pürstl bécsi rendőrfőkapitány csütörtökön elmondta, hogy a 23 éves afgán férfi 2015-ben folyamodott menedékjogért, de kivonta magát az eljárás alól és egy időre eltűnt. Később kábítószeres közegben tűnt fel.

 

címkék: