FITTFAZÉK

Elér­ke­zett az igaz­ság pil­la­nata: Ez a cu­kor­men­tes epres süti min­dent visz

Eper­dzsem­mel ké­szül ez a glu­tén- és cu­kor­men­tes álom­süti. Csupa egész­sé­ges alap­anyag­ból áll a tész­tája. A vég­ered­mény maga a csoda, imádni fogod!
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Lassan lecseng az eperszezon, de epres receptből soha nem elég, ugye?

Szezonon kívül sem kell lemondanod az epres finomságokról,  elő a lekváros üveggel!

Az üvegbe eltett lekvárral ezt a csodás sütit készítheted el!Hihetetlenül finom! És ami a legfőbb, nemcsak cukor-, hanem gluténmentes is!

Elkészíteni is egyszerű. Kinézetre olyan, mint egy torta. Előkészítés: 10 perc, sütés ideje: 35 perc.

Hozzávalók 10 szelethez:

A tésztához:

  • 1 csésze rizsliszt
  • ¾ csésze tápiókaliszt
  • 1 csésze hagyományos zabpehely
  • 1 tk stevia
  • ½ csésze mandula- vagy rizstej
  • 2 tojás
  • ½ tk útifűmaghéj
  • ½ csésze kókuszolaj (olvadt)
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 tk sütőpor
  • ½ tk tengeri só

Tetejére:

  • ½ csésze friss eperdzsem  
  • ¼ csésze szeletelt mandula
  • porrá zúzott édesítő

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. Bélelj ki sütőpapírral egy 20 cm átmérőjű, kerek sütőformát

2. Egy tálban keverd tökéletesen simára a tészta hozzávalóit.

Eközben a címlapon

3. Töltsd a tésztát a sütőformába.

4. Öntsd a tetejére az eperdzsemet. Egy fogpiszkálóval kavarj örvényeket a lekváros tésztába. Így a lekvár is lejjebb kerül, a süti kinézete pedig izgalmas lesz.

5. Szórd meg bőven a szeletelt mandulával, majd told a sütőbe 35 percre, vagy míg arany barna színt nem kap.

6. Hűlés után szeleteld. Tetszés szerint meghintheted egy kis porrá őrölt édesítővel.