HARCÉL

Egy migráns megerőszakolta, mégis a magyar nőt vizsgálják Máltán

Meghosszabbította a máltai hatóság annak a bevándorlónak az előzetes letartóztatását, akit azzal vádolnak, hogy megerőszakolt egy fiatal, magyar nőt. De emellett azt is elrendelte, hogy vizsgálják ki: nem volt-e ittas a nő a támadás idején...

Nemi erőszakkal és könnyű testi sértéssel vádolják a 26 éves, líbiai menedékkérőt Ezzedin Salem Elaoudot. Az áldozat egy 27 éves, magyar nő. A máltai bíróság ugyan a napokban meghosszabbította a líbiai férfi előzetes letartóztatását, de ami ennél még érdekesebb:

elrendelte, hogy vizsgálják meg az áldozattól vett mintákat, nem fogyasztott-e alkoholt a nemi erőszak idején!

A védelem ugyanis azt próbálja így bizonygatni, hogy a nő és "állítólagos" támadója között a szexuális aktus mindkét fél beleegyezésével történt - írja a MaltaToday. A védelem szerint a rendőrség is "kétséges" címkével látta el a magyar nő állításait, mivel kihallgatásakor "bűzlött az alkoholtól".

Mindenesetre tény, hogy a támadás éjszakáján a sebesült, vérző nőre hajnali 4 órakor találtak rá járókelők egy apartman lépcsőjén.

A férfit, akinek lejárt a bevándorlási kártyája, nem sokkal később elkapták, és a nő azonnal felismerte, mint az egyik személyt a támadói közül. A többi támadó egyelőre ismeretlen.

Talány, hogy az áldozat alkoholfogyasztása vajon mennyiben teszi elfogadhatóvá Máltán a nemi erőszakot... az viszont közismert, hogy a szigetország az EU tagállamai között még mindig súlyos elmaradásban van a férfi-női egyenjogúság alapelv alkalmazásában.