FITTFAZÉK

Cu­kor­men­tes lek­vár 3 perc alatt a mik­ró­ból!

Bolt­ban ilyet ne ke­ress, mert úgy­sem kapsz! Jó hír, hogy ott­hon bár­mi­kor el­ké­szít­he­ted ma­gad­nak. 3 perc alatt lehet tö­ké­le­tes ízű, gyü­möl­csös il­latú, va­dító színű és főleg min­den káros ada­lék­tól men­tes lek­vá­rod!

A legfinomabb lekvárok mindig piros bogyós gyümölcsből készülnek, sajnos az eper, a málna, a ribizli, a szeder és az áfonya szezonban sem olcsó, így az ember tényleg nehezen áll neki lekvárt főzni belőlük. Ha pedig mégis, nagy rizikó nagyobb mennyiségben készíteni, mert - pláne így tél vége felé - a nyáron eltett lekvár már nem adja vissza azt az ízvilágot, mint a befőzéskor, frissen. Sajnos a színe is változik a hónapok során: élénk árnyalatai elvesznek, sötétebb és kevésbé bizalomgerjesztő  lesz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

De egy ilyen különleges és sok befektetést igénylő élelmiszer esetében nem szabadna kockáztatni! A pénz és idő is túl drága ehhez!

A fagyasztott gyümölcsökből készített háromperces mikrós lekvár viszont minden kétséget eloszlat!

Eszméletlen finom, gyorsan készül, és csak annyit kell készítened belőle, amennyit hirtelen felhasználsz. Akár egy maréknyi gyümölcs is elégséges lehet.

Így egy-egy adag ára igazán megfizethető, ráadásul egy csepp fölösleged sem lesz! Ha pedig kevésnek bizonyul, 3 perc alatt elkészítheted a következő adagot.

Még egy döntő érv szól az eljárás mellett: egyáltalán nem kell hozzá cukor, így nemcsak finom, hanem igazán egészséges is ez az ötperces szuper lekvár!

Hidd el, ennél jobb nincs!

Hozzávalók:

1 bögre fagyasztott gyümölcs

1/2 tk édesítő, például nyírfacukor (xylit), stevia, vagy Update1 Zero calories

Így készítsd:

1. Olvaszd ki a gyümölcsöket, lehetőleg kíméletesen - tehát ne mikróban! A gyümölcsöket csöpögtesd le.

2. Tedd a gyümölcsöket egy nagyobb bögrébe, és keverd össze az édesítővel. Takard le a bögrét egy tányérral és mehet is 3 percre a mikróba.Ekkor kanállal keverd át. Ha nagyon hígnak találod, még 30 másodpercig mikrózd, a legerősebb fokozaton.

3. Vigyázz, nagyon forró a bögre, óvatosan emeld ki a készülékből! Keverd át a kész lekvárodat és öntsd át egy befőttes üvegbe. Hűtőszekrényben tárolva akár egy hétig is használhatod.

De garantáljuk, hogy talán a hűtőig sem jut el, mert annyira finom!

Újra és újra fogod készíteni, mennyei!

FONTOS:

Ez a lekvár kicsit hígabb állagú, mint amit megszoktunk, de ez igazán nem válik kárára. Íze, színe, illata tökéletesen kárpótol! Szuper öntet palacsintára!

TIPP:

Szezonális téli gyümölcsökből is elkészítheted! Igazán pikáns variáció a fűszeres alma-narancs jam!De bevetheted a körtét, kivit, az ananászt illetve a mandarint is!

(Pinterest)
(Pinterest)