tóth gabi
Egy elképesztõ, egészséges finomsággal szeretnéd meglepni ebben a nagy melegben a családod? Próbáld ki ezt a levest! Ha diétázol, akár desszertként is eheted!
Hozzzávalók:
1 nagyobb citrom
750 g eper
350 ml cukormentes almaital
1 csomag vaníliás cukor
2 friss tojásfehérje
só
4 evőkanál eritrit (xilit zero vagy nyírfacukor)
2 evőkanál csíkora vágott mandula
ELKÉSZÍTÉS:
A megmosott citrom héját vékony csíkokban vágd le, majd facsard ki a levét.
Mosd és pucold meg az epret, majd egy marékkal tegyél félre belőle díszítéshez.
Az eper másik felét tedd egy magasabb falú tálba, és add hozzá a light almaitalt, a light vaníliás cukrot, és botmixer segítségével pürésítsd.
Most add hozzá a citrom kifacsart levét és az apróra vágott eperdarabokat.
Tedd be a hűtőszekrénybe 20-30 percre.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, és add hozzá az édesítőt.
Kezdj el vizet forralni, majd ha már gyöngyözik, húzd félre a tűzről, és egy kanál segítségével szaggasd a vízbe a felvert tojásfehérjét. Fedd le, és hagyd így állni 4-5 percig. Óvatosan emeld ki a habokat a vízből, csepegtesd le őket, és máris tálalhatod az eperlevesbe betétként.
Tálaláskor koronázd meg a csíkokra vágott mandulával, és citromhéj csíkokkal!