FÜLES

Be­kö­vet­ke­zett, ami­től fél­tek Tö­rő­csik Mari or­vo­sai!

A nyolc­van éves szí­nésznő már hosszú ideje be­te­ges­ke­dik. Tü­dő­be­teg­sége miatt na­pok­kal ez­előtt újabb kór­házi ke­ze­lésre szo­rult, nem volt sza­bad em­be­rek közé men­nie, ne­hogy el­kap­jon va­lami fer­tő­zést. Mégis meg­tör­tént a baj!
  • Szerző: T.B.

Képtelen pihenni: azt mondja, őt a színpad élteti. Ha nem dolgozhatna, abba egészen biztosan belehalna - mondta a Kossuth-díjas színésznő, aki fittyet hány orvosa tanácsára, még betegen is próbál a Nemzeti Színházban.

Napokkal ezelőtt arról számolt be a legendás művésznő, hogy legutóbbi kórházi kezelését követően arra szólították fel a kórházban: maradjon otthon, ne menjen emberek közé, mert a legkisebb megfázás is hatalmas kockázatot jelenthet az ő állapotában.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
(Fotó: MTVA)
(Fotó: MTVA)

Törőcsik Mari a Galilei élete című Brecht-darabban az idős és megtört tudóst játssza a Nemzeti Színházba. A próbákra pedig eljár a művésznő.

Nagyon szeretem Zsótért, szeretem, amit játszunk vele, mindenre rávesz. Pont éjszaka jött ki rajtam ez az országos kis járvány, így elég nehezen bírtam, de azért remélem, elviselték. Szerencsére a próba közben nem jött rám köhögőroham, de így is rettegek attól, hogy egyáltalán nem élvezhető, amit csinálok.

Ha az ember felmegy a színpadra, egy kis nátha vagy hátfájás azonnal el tud múlni, ez azonban nem, ez túl erős" - mondta a Borsnak a színésznő