MANI

Az M4-es újabb sza­ka­szán köz­le­ked­het­nek még idén az autók

A Duna Asz­falt és a Hódút mun­ká­já­nak kö­szön­he­tően a Be­rettyó­új­falu és az or­szág­ha­tár kö­zötti sza­kasz, va­la­mint az M35-ös meg­hosszab­bí­tása is el­ké­szül. Előb­bin három hidat is át­ad­nak.
Fotók: nif.hu
Fotók: nif.hu

Hamarosan birtokba veheti a forgalom a fővárost a román államhatárral a Hajdú-Bihar megyei Nagykerekinél összekötő M4-es egy újabb szakaszát – írja honlapján a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF), miután augusztusban a 2x2 sávos gyorsforgalmi út egy Budapest-közeli pályarészét átadta a Colas-csoport (az útvonalról a TV-műsorunkban is beszámoltunk).

Most hamarosan az M4-es másik végén, a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. által kivitelezett Berettyóújfalu-Nagykereki I. ütem ideiglenes forgalomba helyezése történik meg, a szintén a két vállalat munkájával épülő szomszédos M35-ös II. ütemével együtt.

A mintegy 2,95 kilométeres M4-es pályarészen három híd is épül, jelenleg ezek befejező munkálatai tartanak. A forgalom felengedése előtt két híd próbaterhelése esedékes volt, amit a hétvégén meg is tartottak: a Kék-Kálló, illetve egy útvonal felett haladó acél főtartós, vasbeton pályalemezes híd adatait mérték fel. A hidak tesztelését három, összesen 40 tonnát nyomó teherautó segítségével végezték el, az adatokat várhatóan november végéig értékelik ki.