MEDICINA

Ezért csa­varj az uj­ja­idra alu­fó­liát, esz­mé­let­len ez a trükk

A ház­tar­tási fém­fó­lia nem­csak a kony­há­ban óri­ási se­gít­ség. Orosz és kínai gyó­gyí­tók sze­rint az egész­ség meg­óvá­sá­ban is va­ló­sá­gos cso­da­szer­ként mű­kö­dik - leg­alábbis, ha meg­fe­le­lően hasz­nálja az ember. Az biz­tos, hogy egyre töb­ben ki­pró­bál­ják, mu­tat­juk a trük­köt!
  • Szerző: sk

Hihetetlen gyógymód kezdett keringeni az interneten: a hívei azt állítják, hogy a test megfelelő részeire tekert alufóliadarabtól elmúlik a krónikus fájdalom és a gyulladások. Orosz és kínai kutatások adatai alapján a reumás megbetegedések és a közvény ellen is hatásos, sőt, gyorsítja a sebgyógyulást, és a segítségével könnyebb kigyógyulni az influenzából is. De hogyan működik?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Akik esküsznek az alufólia gyógyhatásaira, azok krónikus fájdalom esetén a nyakukra vagy a végtagjaik beteg területére tekerik, és legalább 3-4 órán keresztül fent hagyják. Ezt ismétlik 10-12 napon keresztül, hogy elmúljon a fájdalom. Influenza esetén pedig a lábfejre tekernek 5-7 réteget, rajta hagyják egy órát, majd két óra pihentetés után megismétlik; állítólag így hét nap alatt elmúlik az influenza és a megfázás.

Égési sérülésekre is hasonlóképpen használják: egy réteg égés elleni kenőcs a sérülésre, majd rá az alufólia – és elmúlik a fájdalom. Krónikus gyulladás esetén pedig betekerik 4-8 réteggel a bedagadt, beteg területet a testen, és minden fóliadarab közé tesznek egy papírt. Így 3-7 nap alatt visszahúzódik a gyulladás. Az alufólia hatásos álmatlanság ellen is: a behűtött fóliadarabokat a  szemhéjra, arcra és a homlokra kell tenni elalvás előtt, hogy kifejthesse hatását.

Fotó: 123RF

Ahhoz, hogy a fenti módszerek hatékonyan működjenek, az alufóliát egyes elméletek szerint a fényes felével kell a gyógyítandó területre tenni, de mások ennek pont az ellenkezőjét állítják. Hogy mennyire hatásos a módszer, arról nincsenek információink: az biztos, hogy híres orosz orvosok is esküsznek rá, de kínai természetgyógyászok szerint is működik. Ugyanis állításuk szerint a testre tekert alufólia megváltoztatja a test bioenergiáját, mert az alufólia olyan elemi részecskéket tartalmaz, amik képesek a Föld által kibocsátott energiával kapcsolódni. Amint a fémfólia érintkezésbe kerül a beteg területtel, a meridiánokon keresztül helyreállítja az energiaáramlást, és a betegség elmúlik. Igaz vagy sem - ki lehet próbálni.