KÜLFÖLD

A túl­buzgó rend­őrök bi­zarr esete a nagy­sza­kállú Mi­ku­lás­sal

A bécsi rend­őrök csak a tör­vény sze­rint jár­tak el, amely­ből azon­ban - eléggé el nem ítél­hető módon - ki­ma­rad­tak a Mi­ku­lá­sok. Egy tör­vény­mó­do­sí­tás talán se­gít­hetne jö­vőre...
  • Szerző: SZM

“Mutasd a szakállad. Ez valóban a tied?” Filmvígjátékok visszatérő eleme, amikor a főhős szakállát megrángatják, hogy álszakáll-e vagy sem.Szinte pontosan ugyanez történt Bécsben, a való életben.

Mivel már életbe lépett a teljes arcot elfedő ruházat elleni “burka-törvény”, egy Mikulásnak öltözött férfit megállított több túlbuzgó rendőr, és az arcát eléggé eltakaró hosszú szakálla miatt igazoltatták – írta meg a Heute.at.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

“Nem tud a teljes arc eltakarása tilalmáról?” - kérdezte szigorúan az egyikük a 35 éves Hans M. civil nevű Mikulást, majd

levétette vele a szakállát, ezután pedig vagy 15 percig kotorászott az autó csomagtartójában.

Sőt, amikor a legszigorúbb közeg elengedte, még utána is szólt, hogy “Még hallani fog rólunk”.

Hans annyira megrettent, hogy ügyvédhez fordult.Ő azonban megnyugtatta, hogy ez csak szükségtelen zaklatás volt, hiszen meg sem büntették 150 euróra, amely a burka-tilalom megszegése esetén járt volna.

Amúgy az új törvény mentesíti azokat az embereket, akik az arcukat orvosi vagy biztonsági okokból fedik le, beleértve a veszélyes időjárási körülményeket, például a szmogot.Az utcai karneválok és más művészi, kulturális vagy hagyományos események résztvevői szintén mentesülnek, miként az arcvédő felszerelést igénylő sportolók is.  

Eközben a címlapon